Foto: AP/Scanpix

Kopvērtējuma līderis itālis Vinčenco Nibali no "Astana" komandas ceturtdien bija labākais prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 18.posmā, sperot ļoti platu soli pretim triumfam kopvērtējumā.

Iesākot pēdējo kalnaino posmu sēriju, ceturtdien sportisti veica 20,6 kilometrus garu individuālo braucienu kalnā, Nibali finiša līniju šķērsojot pēc 44 minūtēm un 29 sekundēm.

Nibali par 58 sekundēm apsteidza "Euskaltel-Euskadi" vienības spāņu braucēju Samuelu Sančesu, bet trešais bija itālis Damjāno Karūzo ("Cannondale"), kurš atpalika par minūti un 20 sekundēm.

Nibali divi galvenie sekotāji 2011.gada "Tour de France" čempions Keidels Evanss (BMC) no Lielbritānijas un kolumbietis Rigoverto Urans ("Sky") posmā zaudēja ievērojamu laiku. Urans finišēja pēc 45 minūtēm un 55 sekundēm, ieņemot sesto vietu, bet Evanss bija vēl par 70 sekundēm lēnāks, kas deva vien 28.vietu posmā.

Kopvērtējumā tagad Nibali jau par četrām minūtēm un divām sekundēm apsteidz Evansu, bet vēl par desmit sekundēm atpaliek Urans.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāļu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cista. Savukārt pēc 12.posma no dalības sacensībās izstājās pērnā gada čempions kanādietis Raiders Hesdžedāls un pagājušā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētājs Bredlijs Viginss no Lielbritānijas.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz svētdienai.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Hesdžedāls, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!