Foto: AFP/Scanpix

Kopvērtējuma līderis itālis Vinčenco Nibali no "Astana" komandas ceturtdien kļuva par prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 18.posma uzvarētāju, gūstot jau savu ceturto panākumu šīgada sacensībās un vēl vairāk nostiprinoties līderpozīcijā.

Nibali kalnaino 144,5 kilometrus garo posmu pievarēja četrās stundās četrās minūtēs un 17 sekundēs, par minūti un desmit sekundēm apsteidzot francūzi Tibo Pino no "FDJ.fr" komandas.

Savukārt vēl pēc divām sekundēm finišu sasniedza Rafals Majka no Polijas ("Tinkoff-Saxo"), kurš garantēja panākumu cīņā par Kalnu karaļa titulu.

Tikmēr latvietis Gatis Smukulis no "Katjuša" komandas smagajā posmā izcīnīja salīdzinoši augsto 48.vietu, finišējot grupā, kas uzvarētājam zaudēja 19 minūtes un vienu sekundi.

Velobrauciena kopvērtējumā Nibali tagad jau par septiņām minūtēm un desmit sekundēm apsteidz Pino, bet par otro vietu joprojām ir sīva cīņa - Pino 13 sekundes zaudē viņa tautietis Žans Kristofs Pero no "AG2R La Mondiale" komandas, bet vēl par divām sekundēm lēnāks ir spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kurš pirms šī posma bija otrais.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā pakāpies uz 104.vietu, no Nibali atpaliekot par trim stundām 36 minūtēm un 12 sekundēm.

Līdz sacensību beigām atlikuši vairs tikai trīs posmi - piektdien posms risināsies līdzenumā, sestdien nedaudz kalnainākā apvidū būs brauciens ar individuālo startu, bet sacensības ar vēl vienu līdzenuma posmu noslēgsies svētdien.

Smukulis "Tour de France" sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās "Tour de France", ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no "Sky" vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

Prestižās sacīkstes šogad risinās 101.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!