Foto: AFP/Scanpix
Prestižais daudzdienu velobrauciens "Giro d'Italia" svētdien noslēdzās bez pārsteigumiem un kopvērtējumā triumfēja itālis Vinčenco Nibali no "Astana" komandas, kurš jau pirms pēdējā posma bija iekrājis iespaidīgu pārsvaru.

Noslēdzošais, 21.posms, kas finišēja Brešas pilsētā, bija līdzens un tāpēc tajā bija sprinta finišs, kurā veiksmīgākais izrādījās britu sprinta karalis Marks Kavendišs no "Omega Pharma" komandas. Šī viņam bija jau piektā uzvara šī gada velobrauciena posmos.

Otro vietu posmā izcīnīja mājinieks Saša Modolo ("Bardiani Valvole-CSF Inox"), bet viņam sekoja vēl viens itālis Elija Viviāni ("Cannondale").

Tikmēr Nibali, kurš šogad uzvarēja divos posmos, laika apstākļu iespaidotajās sacīkstēs summā par četrām minūtēm un 43 sekundēm apsteidza kolumbieti Rigoverto Uranu ("Sky"), bet piecas minūtes un 52 sekundes atpalika 2011.gada "Tour de France" čempions Keidels Evanss (BMC).

Pirms tam Nibali 2010.gadā bija izcīnījis trešo vietu kopvērtējumā, bet vēl pēc gada bija otrais.

Kā ziņots, velobrauciena 19.posms slikto laikapstākļu dēļ piektdien tika atcelts, bet priekšpēdējā, 20.etapā tika izmainīts maršruts - organizatori no tā izņēma trīs kāpumus, padarot braucienu nedaudz garāku, bet vieglāku. Tas vēl vairāk palielināja Nibali izredzes uz uzvaru.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāļu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cista. Savukārt pēc 12.posma no dalības sacensībās izstājās pērnā gada čempions kanādietis Raiders Hesdžedāls un pagājušā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētājs Bredlijs Viginss no Lielbritānijas.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Hesdžedāls, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalījās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!