Foto: AP/Scanpix
Kopvērtējuma līderis itālis Vinčenco Nibali no "Astana" komandas sestdien bija labākais prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" priekšpēdējā, 20.posmā, praktiski nodrošinot uzvaru sacensību kopvērtējumā.

Nibali sniegainos un miglainos apstākļos izdevās pirmajam šķērsot 210 kilometru garās distances finiša līniju, par 17 sekundēm apsteidzot kolumbieti Favio Duarti no "Colombia" komandas. Savukārt trešais finišēja Nibali tagadējais tuvākais sekotājs kopvērtējumā kolumbietis Rigoverto Urans ("Sky"), kurš atpalika par 19 sekundēm.

Šī bija Nibali otrā uzvara kādā no šī gada "Giro d'Italia" posmiem.

Kā ziņots, velobrauciena 19.posms slikto laikapstākļu dēļ piektdien tika atcelts. Izmaiņas tika veiktas arī nākamajā etapā - organizatori no tā izņēma trīs kāpumus, padarot braucienu nedaudz garāku, bet vieglāku.

Viens no Nibali galvenajiem sekotājiem kopvērtējumā 2011.gada "Tour de France" čempions Keidels Evanss (BMC) no Lielbritānijas 20.posmā ierindojās 14.vietā, no līdera atpaliekot par pusotru minūti. Kopvērtējumā viņš tādējādi atkāpās uz trešo vietu.

Kopvērtējumā tagad Nibali par četrām minūtēm un 43 sekundēm apsteidz Uranu, bet piecas minūtes un 52 sekundes atpaliek Evans.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāļu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cista. Savukārt pēc 12.posma no dalības sacensībās izstājās pērnā gada čempions kanādietis Raiders Hesdžedāls un pagājušā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētājs Bredlijs Viginss no Lielbritānijas.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz svētdienai, kad sportisti aizvadīs 197 kilometrus garu pēdējo posmu, kurā cīņa par uzvaru tradicionāli nenorisinās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Hesdžedāls, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!