Ceturtdien Spānijas salā Maljorkā notiekošajā UCI 1. kategorijas viendienas velobraucienā "Trofeo Ses Salines" no trijiem Latvijas riteņbraucējiem visaugstāk ierindojās "Amore & Vita Prodir" komandas pārstāvis Viesturs Lukševics, kurš 184 dalībnieku konkurencē finišēja 81. vietā. Piektdien Maljorkā norisināsies nākamais viendienas velobrauciens, kurā startēs arī Toms Skujiņš, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Trofeo Ses Salines" velobrauciens kā pirmais oficiālais sezonas starts bija virknei šosejas riteņbraukšanas zvaigžņu, tostarp tādiem vīriem kā – Alehandro Valverde, Mikelam Landam, Marselam Kitelam, Aleksanderam Kristofam, Andrē Greipelam un citiem. No Latvijas riteņbraucējiem uz starta ceturtdien izgāja trīs vīri – Aleksejs Saramotins, Māris Bogdanovičs (abi "Interpro Cycling academy") un Viesturs Lukševics ("Amore & Vita Prodir").

Sportistiem bija jāveic 176,9 kilometru gara distance ar finišu vairāk nekā piecu kilometru garajā kāpumā (vidējā stāvuma pakāpe ap 7 procentiem). Sacensības pagāja ļoti nervozā gaisotnē, notiekot arī vairākiem kritieniem. 15 kilometrus pirms finiša vienā no tiem aizkavējās arī visi trīs latvieši, kuri atlikušajā trases laikā vairs līderus panākt nevarēja.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša kāpumā. Iegūto solo pārsvaru līdz galam spēja nosargāt Spānijas riteņbraucējs Hesuss Herada no "Cofidis" vienības. Viņš distancē pavadīja 4 stundas 12 minūtes un 29 sekundes. Tuvākā sekotāju grupiņa atpalika par 11 sekundēm. Otro vietu ieņēma Žuliame Martins ("Wanty – Groupe Gobert"), bet trijnieku noslēdza Toma Skujiņa pārstāvētās "Trek – Segafredo" vienības sportists Bauke Mollema. Pasaules čempions Alehandro Valverde ("Movistar") tikmēr bija ceturtais.

No Latvijas riteņbraucējiem visaugstāk ierindojās Viesturs Lukševics, kurš starp 184 uz starta izgājušajiem sportistiem, ieņēma 81. vietu. Uzvarētājam Viesturs piekāpās par 7 minūtēm un 58 sekundēm. Māris Bogdanovičs pirmo sezonas startu noslēdza 88. vietā (+00:08:21), bet Aleksejam Saramotinam 99. pozīcija (+00:08:24). Finišu sasniedza 151 riteņbraucējs.

Piektdien Maljorkā norisināsies "Trofeo Andratx" velobrauciens, kurā pērn triumfēja Toms Skujiņš. Arī viņš rīt būs dalībnieku vidū, piepulcējoties pārējiem trim latviešiem. Dalībniekus sagaida 172,4 kilometru gara distance ar virkni dažāda garuma kāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!