Par Latvijas šosejas riteņbraukšanas vīriešu izlases galveno treneri 2021.gada sezonai otrdien Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padomes sēdē apstiprināts Toms Flaksis.

Flaksis apstiprināts arī par U-23 vīriešu izlases galveno treneri.

Par vīriešu junioru izlases galveno treneri sēdē tika iecelts Viesturs Lukševics, par puišu jauniešu izlases galveno treneri - Jānis Veide, bet par sieviešu un meiteņu izlašu galveno treneri - Raivis Belohvoščiks.

Kandidātus izvirzīja LRF šosejas un MTB treneru padome.

Tāpat LRF ziņo, ka ir nosūtījusi oficiālas vēstules Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretāram Kārlim Lejniekam un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājam Einaram Fogelim ar lūgumu pārskatīt LOV vasaras sporta veidu sastāvu 2021.gadam.

LRF lūgusi LOV vasaras sporta veidu sastāvā esošos BMX sportistus - Kristenu Krīgeru un Vanesu Buldinsku - pārcelt no jaunatnes uz sudraba sastāvu, bet LOV sastāvos neiekļautos BMX sportistus - Vinetu Pētersoni un Helviju Babri - iekļaut LOV sudraba sastāvā.

BMX sportistu paaugstināšana vai iekļaušana LOV sastāvos pamatota ar Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas perioda pagarināšanu un šo sportistu reālajām izredzēm tām kvalificēties.

Tāpat sēdē tika skatīts jautājums par Latvijas šosejas riteņbraucēju un kalnu riteņbraukšanas (MTB) sportistu atlases kritērijiem šā gada pasaules un Eiropas čempionātiem, nosacījumus vēl neapstiprinot.

Tāpat atlikta Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlašu kandidātu noteikšanas kritēriju projekta apstiprināšana.

Bez tam sēdē tika apstiprināts LRF šosejas un MTB sacensību organizatoru komisijas nolikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!