Foto: Reuters/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" trešā posma uzvarētāju pirmdien kļuva austrālietis Saimons Džerānss, savukārt latviešu sportists Gatis Smukulis to noslēdza 190.pozīcijā.

Šodien sportistiem bija jāmēro 145 kilometru posms no Ažaksjo pilsētas līdz Kalvī ciematam Korsikas salā, kurā bija četri kāpumi.

Par uzvarētāju kļuva Džerānss no "GreenEdge" komandas, kurš uzvarēja finiša sprintā, spraigā duelī apsteidzot slovāku Peteru Saganu ("Cannondale") un Hosē Hoakinu Rohasu Hilu no "Movistar" vienības.

Džerānsam šī bija otrā uzvara kādā no "Tour de France" posmiem - pirmā bija 2008.gadā.

"Katjuša" komandas braucējs Smukulis finišu sasniedza 190.vietā, līderim zaudējot deviņas minūtes un 15 sekundes.

Tomēr kopvērtējuma līderis un dzeltenā krekliņa īpašnieks paliek nemainīgs - tas ir beļģis Jans Bakelants no "Radioshack Leopard" komandas. Savukārt otrajā vietā tagad atrodas francūzis Žiljēns Simons ("Sojasun"), bet trešajā - šī posma uzvarētājs Džerānss, kuri no līdera atpaliek par sekundi.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā no 103.vietas noslīdējis uz 118.pozīciju, no līdera Bakelanta atpaliekot par 14 minūtēm un 54 sekundēm.

Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn "Tour de France" velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - "Tour de France" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!