Foto: F64

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs svētdien pirmo reizi šosezon netika pie uzvaras Eiropas čempionāta posmu sacensībās.

Čempionāta astotajā posmā Štrombergs, kurš pirms tam bija uzvarējis visos septiņos iepriekšējos posmos, bija spiests samierināties ar otro vietu, piekāpjoties amerikānim Korbenam Šeraham.

Arī šoreiz Latviju vīriešu elites klases finālbraucienā pārstāvēja trīs sportisti. Pērnā gada Eiropas čempions Edžus Treimanis ierindojās ceturtajā vietā, bet uz starta devās arī Rihards Veide.

Pēc sešiem posmiem pārliecinošā kopvērtējuma līderpozīcijā atradās Štrombergs, kuram sekoja Treimanis. Trešais bija francūzis Kventins Kaleirons, kuram sekoja Veide.

Līdzīgi sasniegumi Latvijas sportistiem pa spēkam bija vēl tikai 2006.gadā, kad Eiropas čempionātā viņi aizņēma visu goda pjedestālu.

Tikmēr teicamu sniegumu sieviešu konkurencē čempionāta astotajā posmā nodemonstrējusi Sandra Aleksejeva, kura izcīnīja otro vietu.

Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās. Jau nākamajā nedēļas nogalē 8. un 9.jūnijā sacensības norisināsies arī Rīgā, Mežaparka trasē. Arī šajā posmā startēs Štrombergs.

Šī ir tikai trešā reize, kad Latvijā tiek rīkoti Eiropas čempionāta posmi - iepriekš divas reizes tas noticis Valmieras trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!