Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dānijas riteņbraucējs Madss Pēdersens piektdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 13.posmā, kamēr kopvērtējuma līderpozīcijā esošais beļģis Remo Evenpūls finišēja ar tādu pašu laiku, kā tuvākie konkurenti.

Piektdien riteņbraucēji Andalūzijā mēroja 168,4 kilometrus bez kategorizētajiem kāpumiem. Finišā gan bija jābrauc pret nelielu pauguru.

Dienas atrāvienā devās trīs riteņbraucēji, kuri necīnās par augstām vietām kopvērtējumā, taču viņiem neizdevās noturēties priekšā un peletons panāca bēgļus.

Finišā pret kalnu ātrāks bija "Trek - Segafredo" komandas riteņbraucējs Pēdersens, otro vietu ieņēma francūzis Briāns Kokārs ("Cofidis"), bet trešais bija vācietis Paskāls Akermans (UAE). Pēc pēdējā pagrieziena Akermans devās uzbrukumā, bet tikai Pēdersens bija spējīgs atbildēt.

Vadošā grupa, kurā bija Evenpūls un viņa sāncenši, posmu beidza trīs stundās 46 minūtēs un vienā sekundē.

Kopvērtējumā Evenpūls vicelīderi Primožu Rogliču no Slovēnijas ("Jumbo-Visma") apsteidz par divām minūtēm un 41 sekundi, bet tālāk seko trīs spāņi, trešo vietu ieņemot Enrikam Masam ("Movistar"), kurš zaudē vairāk nekā trīs minūtes.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

"Vuelta a Espana" norisināsies līdz 11.septembrim, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!