Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien Somijā aizvadīts Ziemeļvalstu čempionāts BMX riteņbraukšanā, kas bija vienas no pirmajām Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām. Vīru elitē uzvarēja pasaules eksčempions Silveins Andrē, kamēr piektā vieta "Tālava/ VSS" klubu pārstāvošajam Latvijas sportistam Mikum Dāvim Strazdiņam. Junioros uzvaras laurus plūca Strazdiņa kluba biedrs Kārlis Pedraudzis.

Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācija sākās pirmajā augustā un ilgs līdz 2024. gada pasaules čempionātam. Šajā laika posmā sportistiem ir būtiski gūt vērtīgos UCI punktus sev un nācijai ne tikai pasaules un Eiropas čempionātos, bet arī Pasaules kausa posmos, HC un C1 kategorijas sacensībās.

Aizvadītās nedēļas sestdienā Helsinkos norisinājās jau par tradīciju kļuvušās Ziemeļvalstu čempionāta sacensības, kam piešķirta UCI C1 kategorija. Dalībnieku sastāvs visai iespaidīgs. Elites vīru grupā startēja arī pasaules eksčempions un viens no vadošajiem franču braucējiem – Silveins Andrē. Sacensībās pārstāvēta bija arī Latvija. Mūsu valsts braucēji guva panākumus kā jaunatnes, tā arī junioru un elites grupās.

Jāizceļ elites vīru grupas sacensības, kurās uzvarēja Andrē, bet otro vietu ieņēma Šveices sportists Sedriks Butī. Piekto vietu finālā izcīnīja Mikus Dāvis Strazdiņš ("Tālava/ VSS"). Trenera Olafa Lakuča audzēknis nopelnīja 55 UCI Pasaules ranga punktus.

Uzvaru junioru grupā Latvijai atnesa Strazdiņa kluba biedrs un valsts junioru čempions Kārlis Pedraudzis. Viņš nopelnīja 25 UCI Pasaules ranga punktus. Piekto vietu šajā grupā tikmēr izcīnīja vēl viens "Tālava/ VSS" pārstāvis Dāvis Jānis Elbrets, iegūstot 14 ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!