Riteņbraucējs Arnis Pētersons pēc ilgākas pauzes atgriezīsies kalnu riteņbraukšanas sacensību apritē. Cēsinieks panācis vienošanos ar Latvijas vadošo MTB maratona komandu – "DTG – MySport", vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pētersons kopā ar Mārtiņu Blūmu ir visu laiku labākie kalnu riteņbraucēji Latvijā. 2018. gada sezonas ievadā Arnis pārrakstīja Latvijas riteņbraukšanas vēsturi, izcīnot rekordaugsto astoto vietu Pasaules kausa posmā MTB XCO krosā elites vecuma grupā. Viņa sasniegumu augšgalā arī 5. vieta pasaules U23 čempionātā, 4. vieta Pasaules kausa posmā U23 konkurencē un citi vērā ņemami starptautiskie sasniegumi.

Ilgāku laiku sportists nestartēja ne starptautiskajās, ne Latvijas mēroga sacensībās. Tomēr azarts un mīlestība pret riteņbraukšanu cēsiniekam zudusi nav. Arnis jau šogad atgriezīsies sacensību apritē. Viņš pievienosies pērnā gada Latvijas vadošajai MTB maratona komandai – "DTG – MySport", kas savā sastāvā sapulcējusi virkni laba līmeņa braucējus.

Šajā sezonā Arnis lielāko uzsvaru liks uz Latvijas un Baltijas mēroga sacensībām. Galvenais uzdevums būs sportiskās formas un pārliecības atgūšana. Komanda Arnim vēlas dot iespēju atgriezties profesionālā līmenī, kur viņam joprojām ir iespējas paspēkoties par augstām vietām visaugstākā mēroga sacensībās.

"DTG – MySport" jauno sezonu iesākusi ar virkni augstvērtīgiem rezultātiem. Oskars Muižnieks triumfējis "Vivus.lv MTB maratona" pirmajā posmā un "MySport" Tomes MTB maratonā, kā arī ieguvis sudraba medaļu Latvijas čempionātā MTB XCO krosā. Otrās vietas abos maratonos Laurim Purniņam, bet Latvijas čempionātā MTB XCO krosā viņš bija trešais. Ar panākumiem jauno sezonu iesākuši arī – Gints Lūsis, Kārlis Vanags un Edgars Brigmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!