Foto: Jeļizaveta Iļjina

Svētdien, 14. augustā, Talsos notiekošajā SEB MTB maratona sestajā posmā uzvaru un Latvijas čempiona titulu vīriešu konkurencē izcīnīja "ZZK/ Cēsis" komandas sportists Arnis Pētersons, bet dāmām pārliecinošs triumfs "Ebike Machine" pārstāvei Katrīnai Jaunslavietei. "Virši – A" distances absolūtajā vērtējumā nepārspēti palika Toms Dinsbergs un Lāsma Ozola ("Patria - Bottecchia"), informē Igo Japiņa sporta aģentūra.

Augusta otrajā svētdienā Kurzemes deviņu pakalnu pilsētā Talsos pulcējās vairāk nekā 1500 lieli un mazi aktīvās atpūtas cienītāji, lai aizvadītu vērienīgā SEB MTB maratona seriāla sesto posmu. Posma rīkotāji bija parūpējušies par ļoti interesantām trasēm, kuras nedaudz smagākas padarīja dubļainās taciņas. Distancēs tika iekļauti virkne kāpumu un nobraucienu, šauru taciņu un pļavas.

"Toyota Hybrid" distancei īpašu intrigu piedeva cīņa par Latvijas čempiona titulu MTB maratonā. Talsos pulcējās teju visu labākie pašmāju kalnu riteņbraucēji, tostarp pasaules čempionāta MTB XCO krosā piektās vietas ieguvējs U23 vecuma grupā Arnis Pētersons no "ZZK/ Cēsis" komandas un viņa komandas biedrs Mārtiņš Blūms, kurš šogad izcīnījis devīto vietu Pasaules kausa posmā. Abiem sīvāko konkurenci solījās izrādīt "Sportlife" komandas sportisti, ar pēdējo divu SEB MTB maratona posmu uzvarētāju Matīsu Preimani priekšgalā. Favorītu pulkā dubļainajā trasē bija jāmin arī kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, Ivars Prokofjevs, Dmitrijs Sorokins, Pēteris Janevics un citi.

D-istancē, kuru sportisti atzina par vienu no interesantākajām šajā sezonā, vadības toni noteica "ZZK/ Cēsis" braucēji Pētersons un Blūms. Tikmēr uz papēžiem mina Preimanis, kurš pirmā apļa beigās bija pietuvojies abiem līderiem vien līdz 15 sekundēm. Atlikušajā trases daļā, veiksmīgi sastrādājoties, abi Cēsu sportisti palielināja savu pārsvaru un pārliecinoši sasniedza finiša taisni. Neizspēlējot finišu un abiem iebraucot tajā kopā, uzvaru posmā un arī Latvijas čempionātā izcīnīja Arnis Pētersons.

Viņam uzvara valsts čempionātā MTB maratonā tika gūta pirmo reizi. Otrā vieta un vicečempiona tituls Mārtiņam Blūmam. Tikmēr trešo vietu, uzvarētājam zaudējot 1 minūti un 35 sekundes, izcīnīja "Sportlife" vienības sportists Matīss Preimanis. Labāko sešiniekā iekļuva arī Preimaņa komandas biedrs un līdzšinējais kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, vēl viens šīs vienības pārstāvis Pēteris Janevics un "Rietumu – Delfin" sportists Dmitrijs Sorokins.

Dāmām 55 kilometru garajā distancē pārliecinoši uzvarēja un Latvijas čempiones titulu ieguva "Ebike Machine" komandas pārstāve Katrīna Jaunslaviete, kura par 5 minūtēm un 1 sekundi pārspēja "Rietumu – Delfin" braucēju Leldi Ardavu. Trešā ātrākā posmā un čempionātā bija Ingrīda Šmite no "Sportlife". Tikmēr junioriem čempiona titulu izcīnīja "NN Sporta kluba" sportists Edvarts Višķers, otrajā un trešajā vietā atstājot Niklāvu Boļši ("Tandēms/ Dobeles dzirnavnieks") un Emīlu Višķeru ("NN Sporta klubs"). Komandu vērtējumā uzvaru guva "ZZK" sportisti, kuri apsteidza "Rietumu – Delfin" un "Sportlife" komandas.

SEB MTB maratona "Toyota Hybrid" distances kopvērtējumā pirms pēdējā posma Ikšķilē vadību pārņēma "Rietumu – Delfin" pieredzējušais sportists Dmitrijs Sorokins, kurš par 29 punktiem apsteidz Oskaru Muižnieku. Tikmēr trešais ir "ZZK/ Cēsis" pārstāvis Ivars Prokofjevs. Viņu no Sorokina šķir 34 punkti. Dāmām tikmēr vadību atguvusi Lelde Ardava, kurai tagad seko Ingrīda Šmite un Madara Fūrmane.
Spraiga un notikumiem bagāta cīņa izvērtās "Virši – A" distancē, kuras garums bija 37 kilometri. Arī šeit netrūka dubļainu taciņu posmi, Kamparkalna nobraucieni un kāpumi, kā arī citi pārbaudījumi. Distances laikā no konkurentiem atrāvās "Hawaii Express" komandas pārstāvis un talsinieks Toms Dinsbergs, kā arī "MySport veikals" riteņbraucējs Lauris Purniņš. Spraigā cīņā finiša kāpumā ātrāks bija Dinsbergs, liekot gavilēt Talsu līdzjutējiem. Viņa laiks trasē - 1 stunda 21 minūte un 13 sekundes. Tāds pats laiks arī otrās vietas ieguvējam Purniņam, bet trešais palika kopvērtējuma līderis Reinis Markss ("Sportlife"), kuru no uzvarētāja šķīra 1 minūte un 55 sekundes. Dāmām kārtējais panākums Lāsmai Ozolai. Viņa jau iepriekš nodrošināja čempiones titulu sezonas kopvērtējumā. Otrā Talsos bija Beate Kovgere, bet trešā Viktorija Sipoviča.

Kopvērtējumā vīriem pirms Ikšķiles posma līderpozīcijas saglabā Markss, no kura par nieka diviem punktiem atpaliek Purniņš. Trešais ir Dinsbergs. Viņu no līdera šķir 11 punkti.

SEB MTB maratona sezona noslēgsies 25. septembrī Ikšķilē. Visa informācija par SEB MTB Maratona sacensībām un Talsu posma pilni rezultāti visās distancēs atrodami sacensību rīkotāja Igo Japiņa Sporta aģentūras mājaslapā internetā www.velo.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!