Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais britu riteņbraucējs Marks Kavendišs no "Dimension Data" komandas pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" trešajā posmā, sīvā cīņā pārspējot vācieti Andrē Greipelu un tiekot pie otrā panākuma trīs dienu laikā.

Šī britam bija 28.uzvara kādā no "Tour de France" posmiem un viņš panāca leģendāro francūzi Bernāru Ino, kurš savulaik uzvarēja tikpat posmos. Uzvarām bagātākais ir cits leģendārs "Tour de France" dalībnieks - beļģis Edijs Merkss, kurš savulaik triumfēja 34 šo sacensību posmos.

Kavendišs pirmdien 223,5 kilometrus garajā posmā no Granvilas līdz Anžē, finišu sasniedza pēc piecām stundām 59 minūtēm un 54 sekundēm. Finiša spurtā brits par nieka tiesu apsteidza Greipelu no "Lotto Soudal" komandas, bet trešais palika francūzis Briāns Kokārs no "Direct Energie" vienības, kamēr ceturto vietu ieņēma pasaules čempions Peters Sagans no "Tinkoff" vienības, kurš saglabāja līdera dzelteno krekliņu.

Uzvaru Kavendišs izrāva distances pēdējos metros, spējot apsteigt pirms tam vadībā bijušo Greipelu, kurš, šķērsojot finiša līniju, priekā uzmeta gaisā roku, tomēr pēc vairāku minūšu pauzes un fotofiniša pētīšanas par uzvarētāju tika atzīts britu riteņbraucējs.

Peletons finišu sasniedza kopā, jo vienāds laiks kā uzvarētājam bija vēl 135 braucējiem, tostarp pērnā gada čempionam Kristoferam Frūmam no "Sky" komandas, kurš posmu pabeidza 22.vietā.

Kavendišs uzvarēja arī sacensību pirmajā posmā sestdien.

Kopvērtējumā Sagans par astoņām sekundēm apsteidz francūzi Žiljanu Alafilipu ("Etixx - Quick Step"), bet vēl divas sekundes viņam zaudē spānis Alehandro Valverde ("Movistar").

Otrdien dalībnieki veiks 237,5 kilometrus garu posmu ar finišu Limožā, kas būs garākais šī gada velobraucienā.

Prestižās sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!