Foto: F64

Latvijas šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis licis punktu profesionāļa karjerai, portālam "Sportacentrs.com" atklājis sportists.

Pēdējās divas sezonas 31 gadu vecais smiltenietis pārstāvēja profesionālo kontinentālo komandu "Delko Marseille Provence KTM", bet šogad viņam nav izdevies tikt pie līguma ar kādu no vienībām. Iepriekšējās divas sezonas savainojumu dēļ viņam neizdevās parādīt savu labāko sniegumu, taču karjeras pēdējās sacensībās - oktobrī notikušajā Hainaņas daudzdienu velobraucienā – latvietis izcīnīja otro vietu kalnu karaļa ieskaitē.

Smukulis ir seškārtējs Latvijas čempions individuālajā braucienā, kā arī vienu titulu izcīnījis grupas braucienā.

Pirms astoņiem gadiem viņš uzvarēja UCI Pasaules tūres iekļautā Katalonijas tūres velobrauciena pirmajā posmā. Karjeras laikā viņš trīs reizes startēja prestižajā "Vuelta a Espana" velobraucienā, divreiz piedalījās "Tour de France", bet vienu reizi – "Giro d'Italia".

Pirms trim gadiem latvietis "Vuelta a Espana" velobraucienā divos posmos finišēja pirmajā desmitniekā, tajā pat gadā uzvarot Latvijas čempionāta individuālajā braucienā un grupas braucienā. 2016. gadā Smukulis tika atzīts par Latvijas labāko riteņbraucēju.

Smukulis profesionāļa karjeru sāka 2008.gadā Marseļas komandā, kurai toreiz bija nosaukums "VC La Pomme Marseille". Tā gada vidū viņš pārgāja uz profesionālo komandu "AG2R La Mondiale", 2011.gadu viņš pavadīja "HTC-Highroad" sastāvā, nākamos četrus gadus brauca "Katjuša" vienībā, bet 2016.gadā startēja "Astana" paspārnē.

Vēl pērn Smukulis sarunā ar aģentūru LETA pauda cerību startēt kādus sešus gadus un cīnīties par ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!