Foto: Publicitātes attēls

Panākumu svētdien guva "Rietumu banka – Rīga" latviski runājošais Igaunijas riteņbraucējs Pētrs Prūss, kurš izcīnīja augsto otro vietu Francijā notiekošajā UCI MTB maratonu sērijas sacensībās "Roc Laissagais". Uzvarēja esošais pasaules čempions Tjago Fereire no Portugāles, informēja komanda.

Pēters Prūss jau piekto sezonu pārstāv Latvijas labāko riteņbraukšanas komandu "Rietumu banka – Rīga", kuras sastāvā pērn kļuva par Eiropas čempionu MTB maratonā. Pēters ir komandas vadošais MTB sportists, gūstot panākumus arī Baltijā notiekošajās kalnu riteņbraukšanas sacensībās.

Aizvadītās nedēļas nogalē latviski runājošais Igaunijas sportists piedalījās Francijā notiekošajā "Roc Laissagais" MTB maratonā, kas ir iekļauts UCI MTB maratonu sērijā. Šajās sacensībās sportisti cīnās par vērtīgajiem UCI kategorijas punktiem. Dalībniekiem bija jāpievar 90 kilometru gara distance ar daudziem kāpumiem un nobraucieniem.

Pēters Prūss turējās līderu vidū. Tuvojoties finišam, "Rietumu banka – Rīga" sportists kāpināja savu tempu un uzlaboja pozīcijas, paceļoties uz otro vietu. Šo pozīciju Pēters arī droši nosargāja līdz pat finišam. No uzvarētāja un aizvadītā gada pasaules čempiona Tjago Fereires igaunis atpalika par 2 minūtēm un 33 sekundēm. Trešās vietas ieguvējs Franks Kleijs tika apsteigts par 1 minūti un 27 sekundēm. Finišu sasniedza 117 no 133 sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!