Foto: DELFI.ee

Šodien, 26. maijā, "Estonian Cycling Weekend" ietvaros norisinājās SEB Tartu Grand Prix vienas dienas sacensības. Rietumu-Delfin braucējs Indulis Bekmanis ierindojās astotajā vietā, savukārt Emīlam Liepiņam devītā vieta un labākā jaunā braucēja tituls.

SEB Tartu Grand Prix ir vienas dienas sacīkstes, kurām ir 1.1. UCI kategorija. Sacensību dalībnieki veica 15 x 12,5 km (187,5 km) garus apļus. Tāpat kā piektdien, Rietumu-Delfin komanda uz starta stājās kopā ar tādiem profesionāliem sportistiem, kuri veiksmīgi startējuši "Tour de France" (Rein Taaramae - Cofidis), "Tour of Murcia" (Paull Voss - Endura Racing) u.c.

Pirmo vietu izcīnīja igaunis Rene Mandri (Endura Racing), finišējot ar laiku 4:17:44, otrā godalgotā vieta Blaz Furdi (Tirol Cycling Team), savukārt trešais uz pjedestāla kāpa Paull Voss no Endura Racing komandas.


Komandas treneris Linards Veide stāsta par sacensību gaitu: "Sacensības bija salīdzinoši smagas. Puišiem nācās mēroties spēkiem ar profesionāliem un pieredzes bagātiem riteņbraucējiem, un to komandām. Endura Racing komanda šodien diktēja noteikumus un kontrolēja sacensību gaitu. Sacīkšu sākumā izveidojās atrāviens, kurā bija arī Rietmu-Delfin braucējs Indulis Bekmanis. Nedaudz vēlāk viņam pievienojās Emīls Liepiņš ar Rein Taaramae. Īsi pirms finiša no atrāviena grupas izdevās aizmukt pjedestāla ieguvējiem. Taču mēs priecājamies par Induļa Bekmaņa un Emīla Liepiņa paveikto darbu un rezultātu."

Nākamais Rietumu-Delfin komandas starts paredzēts 3.jūnijā Riga Grand Prix sacensībās (1.2. kategorija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!