Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Cycling Academy" vienības trešdien izcīnīja 29.vietu Beļģijā notikušajās vienas dienas sacensībās "Grand Prix de Wallonie" (UCI kat.1.1).

Šajās sacensībās riteņbraucējiem bija jāveic 205,9 kilometrus gara distance, uzvaru izcīnot beļģim Jasperam Stujvenam, kurš ir Toma Skujiņa komandas biedrs "Trek - Segafredo" vienībā.

Viņš finiša spurtā pārspēja savu tautieti Dimitri Klaisu no "Cofidis, Solutions Credits" komandas un francūzi Varēnu Bargilu no "Fortuneo - Samsic" vienības.

Pieci vadošie riteņbraucēji finišēja pēc piecām stundām 14 minūtēm un 28 sekundēm, bet vienu minūti un 37 sekundes vēlāk finišēja grupa, kurā bija Neilands, latvietim tiekot klasificētam 29.pozīcijā.

Viņš savā komandā uzrādīja labāko rezultātu.

Neilands šovasar uzvarēja vienas dienas sacensībās Beļģijā un izcīnīja trešo vietu velobraucienā Spānijā. Jūlija sākumā viņš otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu grupas braucienā.

Vasarā latvietis pagarināja līgumu arī ar "Israel Cycling Academy", kas ir UCI kontinentālā līmeņa komanda. Sportists šo vienību pārstāv otro sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!