Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Cycling Academy" vienības ceturtdien ieguva 41.vietu Horvātijas velobrauciena (UCI kat.2.HC) trešajā posmā.

Sacensību trešajā etapā dalībniekiem bija jāveic 134 kilometrus gara distance, kas bija ar vairākiem kategorizētajiem kāpumiem. Tajā uzvaru izcīnīja baltkrievu sportists Kanstantins Sivcovs no "Bahrain Merida" komandas, smagās distances finišu sasniedzot pēc trim stundām, 51 minūtes un 32 sekundēm.

No baltkrieva četras sekundes atpalika nīderlandietis Pīters Vēnings ("Roompot - Nederlandse Loterij"), bet trešo vietu ieņēma kazahs Jevgeņijs Gidičs ("Astana").

Savukārt Neilands, no uzvarētāja atpalikdams 17 minūtes un piecas sekundes, bija 41.pozīcijā.

Par velobrauciena kopvērtējuma līderi tagad kļuvis tieši Sivcovs, kurš par astoņām sekundēm apsteidz Vēningu. Tikmēr Neilands atrodas 39.vietā, no pirmās vietas atpalikdams par 17 minūtēm un 15 sekundēm.

Horvātijas velobraucienā būs seši posmi, sacensībām noslēdzoties svētdien.

Neilands gatavojas prestižajam "Giro d'Italia" velobraucienam, kas sāksies maijā, pirmajiem etapiem notiekot Izraēlā.

Kontinentālā līmeņa vienības "Israel Cycling academy" komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu. Pērn viņš tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

Pērn Horvātijas velobraucienā uzvarēja titulētais itālis Vinčenco Nibali.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!