Foto: Publicitātes foto

"Israel Cycling Academy" komandu pārstāvošais Krists Neilands piektdien ar 46. vietu bija labākais no Latvijas riteņbraucējiem Azerbaidžānas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) trešajā posmā.

177,2 kilometrus garajā etapā sprinta finišā labākais bija slovēnis Matejs Mugerli ("Amplatz - BMC"), kuram cieši sekoja pirmajā posmā uzvarējušais igaunis Mihkels Reims no "Israel Cycling Academy" komandas.

Tikmēr Neilands guva 46. vietu, apsteidzot visus "Rietumu banka-Rīga" vienību pārstāvošos tautiešus. No Latvijas komandas labākais bija 41. vietā finišējušais igaunis Pēters Prūss, bet lielajā grupā distanci noslēdza arī Klāvs Rubenis un Emīls Liepiņš, ieņemot attiecīgi 64. un 65.pozīciju.

Vēl Armands Bēcis guva 88. vietu, atpaliekot par trim minūtēm un 48 sekundēm, bet vēl gandrīz trīs minūtes lēnāks bija 110. pozīcijā etapu noslēgušais Emīls Toms Gavars.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem pārliecinošs līderis ir Azerbaidžānas velobraucējs Kirils Pozdņakovs no "Synergy Baku" komandas, bet Neilands viņam zaudē tieši piecas minūtes, ieņemot 21. vietu.

Tikmēr Liepiņš, kurš pirmajā posmā izcīnīja otro vietu, atrodams 36. pozīcijā, bet četras vietas zemāk ir Prūss, abiem no līdera atpaliekot 13 minūtes un 27 sekundes. Savukārt Rubenis, Bēcis un Gavars ieņem attiecīgi 72., 95. un 109. pozīciju, līderim zaudējot jau vairāk nekā 25 minūtes.

Liepiņš patlaban ieņem devīto vietu sprinteru ieskaitē, Rubenis ir desmitais labākais jaunais braucējs, bet komandu vērtējumā "Rietumu banka-Rīga" atrodama 14 .pozīcijā starp 21 vienību.

Līdz sacensību beigām atlikuši vēl divi etapi un nākamajā riteņbraucējiem atkal būs jāpievar vairāki kalnu kāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!