Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Kaspars Serģis no "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" komandas pirmdien izcīnīja 15.vietu daudzdienu velobrauciena "Tour of China II" (UCI kat.2.1) pirmajā posmā, aģentūru LETA informēja komandas menedžere Līga Glāzere.

Par nedaudz vairāk kā 124 kilometrus garā pirmā posma uzvarētāju tika kronēts Vācijas sportists Daniels Klemme no "Leopard - Trek Continental" komandas, kurš finišu sasniedza divās stundās, 47 minūtēs un piecās sekundēs.

Serģis bija 15.vietā, finišējot ar uzvarētāju vienā grupā. Uzreiz aiz viņa posma finiša līniju šķērsoja arī Indulis Bekmanis, bet Kristofers Rācenājs izcīnīja 19.pozīciju. Savukārt vēl viens "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" vienības braucējs Reinis Andrijanovs arī finišēja lielajā grupā, palikdams 87.vietā, bet Māris Bogdanovičs bija 109.pozīcijā, no līdera atpaliekot vienu minūti un 23 sekundes.

Sacensību kopvērtējumā Serģis ir 17.vietā, bet Bekmanis vietu zemāk, savukārt Rācenājs ir 21.pozīcijā, no kopvērtējuma līdera Klemmes atpaliekot desmit sekundes, tāpat kā Andrijanovs, kurš ir 97.pozīcijas īpašnieks. Tikmēr Bogdanovičs ir priekšpēdējā - 119.vietā -, vācietim zaudējot vienu minūti un 33 sekundes.

Ķīnas velobrauciens noslēgsies 30.septembrī, bet otrdien sportistiem vajadzēs sacensties 132 kilometrus garā posmā.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā noslēdzās "Tour of China I", kur visaugstāk no Latvijas sportistiem finišēja Bogdanovičs, kopvērtējumā izcīnot 28.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!