Foto: Jonathan Devich/epicimages.us

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no spēcīgās "Cannondale" komandas sestdien izcīnīja 34.vietu Spānijā notikušajā vienas dienas velobraucienā "Trofeo Serra de Tramuntana" (UCI kat.1.1).

Šajās sacensībās sportistiem bija jāveic nepilni 149,9 kilometri no Soljeras līdz Dejai, bet par uzvarētāju kļuva slavenais šveicietis Fabians Kančellāra, kurš tuvākos sekotājus apsteidza par 17 sekundēm.

Tikmēr Skujiņš no uzvarētāja atpalika par trim minūtēm un 58 sekundēm.

Kopumā finišu sasniedza 103 riteņbraucēji.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Skujiņš savās debijas sacensībās "Cannondale" komandā ieņēma 87.pozīciju Maljorkā notikušajā "Trofeo Felantix-Ses Salines-Campos-Porreres" velobraucienā (UCI kat.1.1), bet piektdien guva 40.vietu vienas dienas velobraucienā no Poļensas līdz Andračai (UCI kat.1.1).

Par Maljorkas izaicinājumu nodēvētajā riteņbraukšanas seriālā kopumā līdz svētdienai tiks aizvadītas četras atsevišķas sacensības.

Kā zināms, Skujiņam šī būs pirmā sezona Pasaules tūrē. Viņš oktobrī pievienojās ASV bāzētajai Pasaules tūres vienībai "Cannondale", noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

Iepriekš intervijā Skujiņš atklāja, ka šosezon vēlas ne tikai piedalīties augstākā līmeņa sacensībās, bet arī cīnīties par uzvarām. Tiesa, viņa loma jaunajā komandā taps skaidra sezonas sākumā, taču viens no uzdevumiem būs palīdzēt vadošajiem komandas biedriem.

Jau ziņots, ka Skujiņu atzina par aizvadītā gada labāko Latvijas riteņbraucēju. Pērn viņš pārstāvēja ASV kontinentālo vienību "Hincapie", ar kuru izdevās uzvarēt Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Amerikas tūres sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Šosezon Latvijai būs trīs pārstāvji UCI Pasaules tūrē. Kā zināms, Aleksejs Saramotins jau ceturto gadu pēc kārtas turpina pārstāvēt Šveices komandu IAM, bet Gatis Smukulis pievienojies spēcīgajai Kazahstānas komandai "Astana". Saramotins sezonu sāka Austrālijā, kur "Tour Down Under" velobrauciena kopvērtējumā viņš ieņēma 110.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!