Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs sestdien "Baltic Chain Tour" sacensību trešajā un pēdējā etapā ierindojās septītajā vietā, taču kopvērtējumā izcīnīta ceturtā pozīcija.

Tūres pēdējais posms 175,7 kilometru garumā sniedzās gar Valgas pilsētu. Pēc starta Valgā riteņbraucēji mēroja ceļu uz Smilteni, Valmieru, Strenčiem, Smilteni un pēc tam atgriezās Valgā.

Smiltenē bija divi starpfiniši. Pirmais no tiem pie veikala "Velobode" sacensību 42. kilometrā, bet otrais - Valkas kalnā 130. kilometrā.

Pēdējā posmā ātrākais bija igaunis Gerts Jēeērs ("Estonia"), bet kopā ar viņu lielā grupā finišēja arī tautietis un otrās vietas ieguvējs Alo Jakins ("Peloton") un Raits Ērms ("Tartu 2024-Balticchaincycling.com"), kurš kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Septītais kopā ar līderi finišēja Bodganovicš, bet vēl lielajā grupā ar līderi kopā finišēja arī Bogdanoviča komandas biedri Pauls Rubenis (13.vieta), Andris Vosekalns (18.) un Viesturs Lukševics (23.).

20. pozīcijā ierindojās "Dobeles Dzirnavnieks"/"FeelFree" komandas braucējs Oskars Dankbars.

Pēdējā posma godalgoto vietu ieguvēji tās pašas pozīcijas ieņēma arī kopvērtējumā. Jēeērs par piecām sekundēm apsteidza Jakinu, bet Ērms bija vēl četras sekundes lēnāks. Bodganovičs uzvarētājam zaudēja 15 sekundes, kas deva ceturto labāko rezultātu un 20 UCI kategorijas punktus.

22 sekundes no līdera atpalika Rubenis, kurš ieņēma septīto pozīciju un ieguva piecus UCI kategorijas punktus. Tikmēr 26 sekundes uzvarētājam zaudēja Vosekalns, Dankbars un Lukševics, kuri attiecīgi ierindojās 12., 19. un 20.vietā.

Pieredzējušais Andžs Flaksis sacensības noslēdza 27. pozīcijā, līderim zaudēdams 35 sekundes.

Aizpērn "Baltic Chain Tour" triumfēja Emīls Liepiņš, bet pirms četriem gadiem uzvaras laurus plūca Māris Bogdanovičs.

Kopējais distances garums bija 173,4 kilometri.

"Baltic Chain tour" jeb Baltijas ķēde ir senākās un tradīcijām bagātākās šosejas riteņbraukšanas sacensības Baltijas valstīs. Neskatoties uz sarežģījumiem vīrusa Covid–19 izraisītās pandēmijas dēļ, sacensības šogad notiks. Velobrauciena rīkotāji, pēc Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības norādēm ieviesuši stingrākus nosacījumus kā komandām, tā apkalpojošam personālam.

Velobraucienā piedalās 16 komandas. To vidū arī trīs Latvijas vienības – Latvijas nacionālā izlase, "Evelo Team" un "Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree". Izlases sastāvā iekļauti tādi vīri kā Māris Bogdanovičs, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns un Viesturs Lukševics. "Evelo team" līderis bija Arvis Sprude, kamēr dobelnieku sastāvā startēja arī Latvijas kausa kopvērtējuma uzvarētājs Artis Roze. Jāpieblist, ka "Tartu 2024"/BCC vienības rindās startēja Kristers Ansons.

No citām komandām jāizceļ Igaunijas izlase, kuras rindās bija pasaules tūres komandās startējošie Mihkels Raims un Martins Lāss. Lietuvas izlases sastāvā iekļauts pasaules čempionāta bronzas medaļnieks grupas braucienā Ramuns Nevardausks un bijušas pro tūres braucējs Gedamins Bagdons. Startēja arī Vācijas un Somijas nacionālās izlases, kā arī virkne kontinentālo un klubu komandu no Polijas, Nīderlandes un Norvēģijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja brauciena video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!