Foto: EPA/Scanpix/LETA
Talantīgais riteņbraucējs Remko Evenpūls sestdien prestižajā Lombardijas tūrē piedzīvoja dzīvībai bīstamu kritienu, jo, nespējot iegūt kontroli pār riteni, viņš nokrita no tilta.

20 gadus vecais beļģis Kolma di Sormano kalna nogāzē nespēja iegūt kontroli pār savu velosipēdu un atsitās pret tilta apmali, bet uzreiz pēc tam nokrita no teju 3,5 metrus augsta tilta.

"Remko ir nogādāts slimnīcā un ārsti viņam veic pārbaudes. Sportists nav zaudējis samaņu," vēsta ieraksts "Deceuninck-QuickStep" komandas "Twitter" lapā.

Par tūres uzvarētāju tika kronēts dānis Jakobs Fuglsangs ("Astana Pro Team"), kurš 231 kilometru garo distanci veica piecās stundās 32 minūtēs un 54 sekundēs.

Viņš par 31 sekundi apsteidza jaunzēlandieti Džordžu Benetu ("Jumbo-Visma"), bet 20 sekundes lēnāks bija uzvarētāja komandas biedrs no Krievijas Aleksandrs Vlasovs.

Fotogrāfijās no negadījuma vietas redzams, ka Evenpūls īsi pēc kritiena ir pie samaņas un runā ar blakus esošajiem ārstiem. Aptuveni 20 minūšu laikā sportists jau atradās uz nestuvēm ar šinu ap kaklu.

Pirms kritiena viņš bija septiņu braucēju vadošajā grupā. Kritiens tika piedzīvots aptuveni 50 kilometrus no finiša.

"Deceuninck-QuickStep" komanda īsā laikā zaudējusi divus braucējus, jo pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas Polijas tūrē tieši pie finiša apmalē tika iegrūsts Fabio Jakobsens no Nīderlandes.

Sportists vēlāk tika ievietots mākslīgajā komā, bet nu jau devies mājup, lai turpinātu ārstēties.

Vēl sestdienas sacensībās nelielā avārijā iekļuva vācietis Maksimilians Šahmans, kurš sadūrās ar automašīnu, bet spēja atkopties un finišēja septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!