Foto: Publicitātes foto
Latvijas šosejas riteņbraucējs Andžs Flaksis nākamo sezonu aizvadīs ASV kontinentālās komandas "Hincapie Sportswear Development" sastāvā. 2012. gada Eiropas vicečempions pastāstīja, ka atgriezties ASV palīdzējis iegūtie kontakti, kā arī jaunais komandas biedrs un sens cīņu biedrs Toms Skujiņš, informē "Rietumu-Delfin" komanda.

"Hincapie Sportswear" attīstības komanda ir viena no vadošajām ASV kontinentālajām vienībām. Aizvadītajā sezonā bijušā profesionāļa Džordža Hinkapija komanda startēja ne tikai Amerikas tūres sacensībās, bet arī vairākos augstākās kategorijas (2HC) velobraucienos - Jūtas, Albertas un citās tūrēs. Aizvadītajā sezonā "Hincapie Sportswear" attīstības komandai pievienojās Toms Skujiņš, kurš tās sastāvā kļuva par Kanādā notiekošā UCI 2.2 kategorijas velobrauciena "Tour de Beauce" kopvērtējuma uzvarētāju, sagādājot vienu lielākajiem panākumiem aizvadītajā sezonā.

Pēc gada pārtraukuma Ziemeļamerikā atgriezīsies aizvadīto sezonu "Rietumu - Delfin" vienībā pavadījušais Andžs Flaksis. Andžam ASV riteņbraukšana jau ir labi zināma, jo šeit pavadītas divas sezonas, pārstāvot "Chipotle - First Solar" un "Bontrager" vienības.

Kādi ir galvenie iemesli, kādēļ izvēlējies "Hincapie" attīstības komandu karjeras turpināšanai?

Galvenais iemesls ir sacensības, kurās šī komanda piedalās. Tās ir ļoti lielas un, piedaloties tajās, ir liela iespēja tikt pamanītam no lielajām komandām. Nemakšķerējot zivis nenoķersi!

Kad tev paredzēts doties uz ASV?

Februārī, kad komandai būs nometne ASV. Pirms tam patrenēšos Spānijā.

Uz ko tiks orientēts komandas kalendārs nākamajai sezonai?

Eiropā iespējams būs dažas iesildošās sacensības, bet galvenais akcents jau, protams, tiks likts uz lielajām tūrēm Ziemeļamerikā.

Cik liela loma tavā izvēlē, pievienoties "Hincapie" komandai, bija Tomam Skujiņam?

Liela nozīme bija paziņām, kuras zināju no iepriekšējiem gadiem. Beigu beigās jau tāpat komanda prasīja Tomam, kas tas par dzīvnieku. Bez viņa laba vārda nebūtu ticis komandā.

Ar kādām emocijām atstāj "Rietumu - Delfin" komandu?

Ar vislabākajām! Ir liels prieks braukt kopā ar saviem tautiešiem un draugiem vienā komandā. Mēs bijām labs, pozitīvs kolektīvs. Ja arī uz velo brīžiem negāja kā gribētos, tad pozitīvā gaisotne komandā to atvēra un rezultāti uzlabojās. Nenožēloju tur pavadīto laiku ne dienu. Liels paldies, ka uzņēma mani šajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!