Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas riteņbraucējs - Parīzes-Briseles velobrauciena uzvarētājs un skandalozās Krievijas komandas "Katjuša" dalībnieks - Deniss Gaļimzjanovs saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, trešdien paziņojusi valsts antidopinga aģentūra.

Diskvalifikācija krievu sportistam stājusies spēkā ar atpakaļejošu datumu - šī gada 13.aprīli.

Martā 25 gadus vecā Gaļimzjanova asinīs tika atklāta aizliegtās vielas EPO jeb eritropoetīna klātbūtne. Jekaterinburgā dzimušais sportists savu vainu nenoliedza un atteicās no B proves veikšanas.

"Tas, kas ir noticis ar Gaļimzjanovu, skar tikai un vienīgi viņu pašu. Tam nav nekāda sakara ar komandu," sportistam piespriesto sodu Krievijas medijos komentējis vienības "Katjuša" treneris Vjačeslavs Jekimovs.

Gaļimzjanovs šogad kļuva par trešo aizliegto vielu lietošanā pieķerto Krievijas vienības sportistu kopš 2009.gada

Kā zināms, Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) novembrī "Katjuša" komandai, kuru pārstāv arī latvietis Gatis Smukulis, ētisku apsvērumu dēļ nepiešķīra "WorldTour" kategorijas licenci 2013.gadam.

Pašlaik "Katjuša" komandai nav nekādas licences, un tai jācer, ka tiks piešķirta vismaz UCI profesionālās kontinentālās komandas licence, bet pēc tam Krievijas vienība spēcīgā dalībnieku sastāva dēļ varētu saņemt speciālos ielūgumus uz slavenākajiem velobraucieniem.

Kā ziņots, komandas vadība pēc licences nesaņemšanas vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) ar apelāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!