Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases un "Rietumu – Delfin" komandas šosejas riteņbraucējs Deins Kaņepējs sestdien izcīnīja septīto vietu UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā "Puchar Ministra Obrony Narodowej," kā arī nopelnīja piecus UCI punktus, portālu "Delfi" informēja "Rietumu – Delfin" pārstāvis Toms Markss.

Latvijas izlases šosejas riteņbraucēji devās uz Poliju, kur sestdien, 20. augustā, startēja UCI 1.2 kategorijas velobraucienā "Puchar Ministra Obrony Narodowej".

Sacensībās dalībniekiem bija jāveic 175 kilometru gara distance ar vairākiem kāpumiem tajā. Dalībnieku sastāvu pastiprināja Polijas pro kontinentālā riteņbraukšanas komanda "CCC Sprandi Polkowice".

Latvijas izlasi šajās sacensībās veidoja galvenokārt "Rietumu – Delfin" komandas sportisti, kā arī ASV kontinentālās vienības "Axeon Hagens Berman" riteņbraucējs un šī gada Latvijas U23 čempions Krists Neilands. Bez viņa startēja arī – Deins Kaņepējs, Andris Vosekalns, Māris Bogdanovičs, Ēriks Toms Gavars, Emīls Liepiņš, Armands Bēcis un Aleksandrs Rubļevskis.

Sacensību laikā kontroli peletonā bieži viens uzņēmās "CCC Sprandi Polkowice". Tāpat aktīvi pamanāmi bija arī Latvijas sportisti. Tuvojoties finišam, lielā grupa bija kopā. Visi atrāvieni tika likvidēti. Pēdējie kilometri veda pa šaurām ielām. No latviešiem izšķirošajos mirkļos vislabākajā pozīcijā atradās Deins Kaņepējs, kurš turējās labāko desmitniekā.

Uzvaru velobraucienā izcīnīja Čehijas komandas "Whirpool Author" pieredzējušajis riteņbraucējs Alois Kankovskis, kurš finiša spurtā uzreiz aiz sevis atstāja trīs "CCC Sprandi Polkowice" braucējus – Eriku Latonu, Braltomeju Matjišaku un Alanu Banzeku. Uzvarētāja laiks trasē bija trīs stundas 36 minūtes un 46 sekundes.

Deins Kaņepējs finišēja ar tādu pat laiku kā uzvarētājs un ieguva septīto vietu. No Pļaviņām nākušais sportists arī ieguva piecus UCI pasaules ranga punktus.

Četras sekundes vēlāk finišēja Andris Vosekalns, kuram 25. vieta. 40. pozīcijā sacensības noslēdza Māris Bogdanovičs (+00:01:02), 50. bija Ēriks Toms Gavars (+00:01:21), 52. Armands Bēcis, 53. Emīls Liepiņš (abi +00:01:28), 64. Krists Neilands (+00:02:26), bet 70. bija Aleksandrs Rubļevskis (+00:03:19). Sacensībās startēja 120 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!