Foto: Publicitātes foto
Svētdien Nīderlandē noslēdzās Olimpijas daudzdienu velobrauciens (UCI2. kategorija), kura kopvērtējumā no trim latviešiem visaugstāk ierindojās Mārtiņš Pluto, ieņemot 26. Pozīciju. Alekss Krasts, debitējot "Ampler Development" komandas sastāvā, ieguva kalna karaļa kreklu. Francijas kausa sacensībās augsto otro vietu sestdien izcīnīja Kristers Ansons.

UCI 2. kategorijas daudzdienu velobrauciens "Olimpia's tour" noslēdzās svētdien ar 165 kilometru garo piekto posmu Asenas pilsētā. Kā jau pēdējās dienās ierasts, velobrauciena dalībniekus sagaidīja spēcīgs vējš, kas atkal bija faktors tam, lai peletons distances laikā sadalītos.

Uzvarētāja liktenis noskaidrojās 21 braucēja lielas līderu grupas finiša spurtā. Tajā gan nebija neviens no Latvijas braucējiem. Nepārspēts pēdējos metros izrādījās britu sportists Džims Brovns no "WiV SunGud" vienības. Uzreiz aiz Brovna finišēja vēl viens šīs vienības riteņbraucējs Metjū Gibsons, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa norvēģis Stians Fredheims ("Uno – X Dare" attīstības komanda).

Otrā grupa finišēja 1 minūti un 57 sekundes pēc uzvarētāja. Tās galvgalī bija Mārtiņš Pluto, kurš posmā ieņēma 23. vietu. Tikmēr Alekss Krasts, kuram šī ir debija "Ampler" attīstības komandas sastāvā, finišēja 37. pozīcijā. Pauls Rubenis noslēdzošajā posmā finišu nesasniedza. Jāatzīmē, ka sacensības pabeidza vien 60 no 148 riteņbraucējiem.

Kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Maikels Ziljlārds no Nīderlandes vienības "VolkerWessels". Viņš par 11 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Bertu Janu Lindemanu. Tikmēr trešo vietu ieguva Mārtiņa Pluto komandas biedrs no "Abloc" vienības Jorens Bloems (+00:00:16).

Mārtiņš Pluto kopvērtējumā ieņēma 26. vietu (+00:08:12). Alekss Krasts bija tikai viens no diviem "Ampler" komandas braucējiem, kuram izdevās sasniegt finišu. Kopvērtējumā ogrēnietim 35. vieta (+00:09:48). Jāatzīmē, ka treneru Māra Bogdanoviča un Toma Flakša audzēknis, pateicoties sekmīgas sniegumam atrāvienā, nopelnīja kalnu karaļa kreklu, kas debijas sacensībās vērtējams kā ļoti atzīstams sniegums.

Sekmīgu sniegumu Francijas kausa sacensībās – "Tour du Pays" nedēļas nogalē demonstrēja pirmo gadu elites līmenī aizvadošais Sentetjēnas pilsētas komandas riteņbraucējs Kristers Ansons. No Talsu novada nākušais riteņbraucējs visas distances garumā bija ļoti aktīvs. Finišā sīvā cīņā ar vēl pieciem konkurentiem Ansons bija ātrākais, ieņemot otro vietu. Trenera Toma Flakša audzēknis piekāpās vienīgi Stenam van Gučtam, kurš guva solo uzvaru, finišējot 24 sekundes ātrāk par latvieti.

Sacensībās startēja 94 riteņbraucēji no pirmās, otrās un trešās divīzijas klubiem. Šis Kristeram ir pirmais goda pjedestāls šajā sezonā kādā no Francijas kausa posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!