Foto: Publicitātes attēli

Jaunais Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no ASV kontinentālās vienības "Axeon" svētdien noslēdza Portugālē notikušo Alentežu daudzdienu velobraucienu (UCI kat.2.2), kopvērtējumā iegūstot 12.vietu.

Par sacensību kopvērtējuma uzvarētāju kļuva spānis Enriks Mass no "Klein Constantia" komandas. Piecu posmu summā Neilands uzvarētājam zaudēja 29 sekundes un ierindojās 12. vietā.

Velobrauciena noslēdzošajā piektajā posmā svētdien dalībnieki veica 172,3 kilometrus garu distanci. Neilands finišēja lielajā grupā trīs sekundes pēc posma uzvarētāja un tika klasificēts 17. vietā, savukārt Mass ierindojās piektajā pozīcijā.

Kopumā velobrauciena finišu sasniedza 144 riteņbraucēji.

Jau ziņots, ka Neilands sestdien ieguva astoto vietu velobrauciena ceturtajā posmā, pēc kura viņš ieņēma kopvērtējumā 12. pozīciju.

Latvijas riteņbraucējs velobrauciena pirmajā posmā ieņēma 20. vietu, otrajā ierindojās 49. pozīcijā, bet trešajā ieņēma 27. vietu.

Iepriekšējās sezonās talantīgais kuldīdznieks pārstāvēja Latvijas komandu "Rietumu-Delfin", bet starpsezonā pievienojās spēcīgajai "Axeon" komandai.

Pērn Neilands izcīnīja augsto piekto vietu Ķīnā notikušā Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) kopvērtējumā, kā arī kļuva par Latvijas vicečempionu grupas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!