Foto: stock.xchng

Aizvadītajā nedēļas nogalē Polijā, Junioru UCI 2.1. daudzdienu velobraucienā "Tour de la Region de Lodz" uzvaru kopvērtējumā izcīnija Latvijas izlases braucējs Krists Neilands. Latvijas junioru izlasei šis bija viens no sagatavošanās posmiem Eiropas čempionātam, kas no š.g. 9. līdz 12. augustam notiks Nīderlandē, informēja Igo Japiņa sporta aģentūra.

Kā pastāstīja Latvijas izlases treneris Dainis Ritums – svarīgākais, šajā četru dienu braucienā izrādījās 2. posms. "Otrajā tūres dienā Neilandam kopā ar vēl 29 braucējiem izdevās aizbēgt no lielās grupas, bet 5 kilometrus pirms finišs viņa tempu nespēja turēt arī pārējie un Krists finišēja lepnā vientulībā, par 17 sekundēm apsteidzot tuvākos sekotājus," stāstīja D.Ritums.

Nākamajās divās dienās visas komandas galvenais komandas uzdevums bija noturēt K.Neilanda līderpozīciju individuāli, kā arī trešo pozīciju komandu vērtējumā. Ņemot vērā augsto vidējo ātrumu (42 – 45km/h), lielu darbu šī uzdevuma izpildīšanā veica pārējie komandas braucēji. Gan 3., gan 4. posmā tuvākie konkurenti aizbēga no lielās grupas, bet ar pašu Latvijas izlases braucēju, kā arī baltkrievu un austriešu jauno braucēju palīdzību, abas reizes briesmas tika likvidētas un Neilands svinēja uzvaru kopvērējumā.

Velobraucienā kopumā piedalījās 164 dalībnieki no 12 valstīm. Latviju pārstāvēja Krists Neilands, Kristaps Krūmiņš (30. vieta kopvērtējumā), Arnis Pētersons (58. vieta kopvērtējumā), Krišjānis Beitāns (76. vieta kopvērtējumā), Andrejs Podāns (83. vieta kopvērtējumā), Emīls Dreijers.

Tai pat laikā Francijā, Valdezērā norisinājās UCI Pasaules kausa 7. posms MTB Olimpiskajā krosā, kurā augsto 16. vietu 20 kilometru distancē izcīnīja Pēteris Janevics (NN sporta klubs). Kaut arī Janevics braucienu sāka no 62. starta vietas, jau pēc 5 kilometriem sportists bija aizcīnījies līdz 12.vietai.

"Trase, kā jau Francijas Alpiem piederas, bija ļoti tehniska un fiziski smaga, ieradušies bija visi šī brīža Pasaules labākie krosa braucēji. Pēterim izdevās ļoti labs starts un pirmajos 5 kilometros jau 12. vieta. Ļoti noderēja Pētera pieredze ātruma nobraucienos (downhill), bet šādos, smagos apstākļos par sevi deva zināt hroniska pleca trauma, kura bija par iemeslu vairākiem kritieniem," vērtē treneris Normunds Noreiko.

Janevics finišēja 16. vietā 84 braucēju konkurencē, 4 minūtes 59 sekundes aiz uzvarētāja – francūža Viktora Koretzki. Nākamās sacensības P.Janevicam būs 5. augustā Tukumā SEB MTB maratons, bet jau dienu vēlāk viņš Latvijas izlases sastāvā dosies uz Nīderlandi, uz Eiropas čempionātu šosejā, kur būs viens no komandas līderiem. Galvenās sezonas sacensības MTB krosā būs Pasaules čempionāts Austrijā, no 5. līdz 9. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!