Foto: Publicitātes foto
Pagājušā gada Latvijas labākais riteņbraucējs Toms Skujiņš ir gandarīts par savu progresu un darba apstākļiem ASV komandā "Hincapie Sportswear Development", kurā viņš aizvada savu pirmo sezonu.

Skujiņš šajās dienās ir nonācis pasaules riteņbraukšanas mediju uzmanībā, jo pašlaik pēc trim posmiem ir Kanādā notiekošā "Tour de Beauce" velobrauciena (UCI kat.2.2) kopvērtējuma līderis.

Iepriekš 2011. un 2012.gadā Skujiņš pārstāvēja Francijas komandu "la Pomme-Marseille", bet pērn brauca pašmāju kontinentālajā komandā "Rietumu-Delfin". Pēc pagājušā gada pasaules U-23 čempionāta grupas braucienā izcīnītās piektās vietas viņam radās izdevība pārcelties uz ASV.

"Šajā komandā man ir iespēja piedalīties nozīmīgākās sacensībās. Kalendārs ir daudz labāks nekā manā iepriekšējā komandā. Iepriekš nekad vēl nebiju bijis ASV, tāpēc šis solis man bija kā lēciens pāri okeānam," Skujiņa teikto citē portāls "cyclingnews.com". "Par mani un pārējiem braucējiem šeit ļoti rūpējas. Pateicoties tās attīstības programmai, šeit ir iespējams labi progresēt."

Par spīti ceturtdien izcīnītajai uzvarai "Tour de Beauce" velobrauciena otrajā posmā Skujiņš visaugstāk savā karjerā vērtē pērn izcīnīto piekto vietu pasaules U-23 čempionātā.

"Man tas bija liels notikums, jo toreiz jutos slikti. Man ļoti sāpēja ceļgals, jo trīs dienas iepriekš mazas nozīmes sacensībās biju kritis," atceras latvietis. "Tās sacensības dod atmiņas, kuras turēšu prātā līdz savai nāvei."

"Tour de Beauce" kopvērtējumā Skujiņš par minūti un 17 sekundēm apsteidz rumāni Serheju Tvetcovu. Līdz velobrauciena noslēgumam atlikuši vēl divi posmi.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!