Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš nedēļas nogalē izcīnīja otro, bet Andžs Flaksis devīto vietu ASV notiekošajā UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā "The Reading 120". Pēc šīm sacensībām Skujiņš kļuvis par Amerikas tūres UCI ranga līderi.

Jau šīs nedēļas nogalē ASV pilsētā Ričmondā startēs 2015. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā startēs kopumā septiņi Latvijas sportisti. Viņu vidū redzēsim ASV vienības "Hincapie Racing team" komandas riteņbraucējus – Andžu Flaksi un Tomu Skujiņu. Abi pārstāvēs savu vienību pasaules čempionāta komandu braucienā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Toms un Andžs tikmēr startēja Redingā, Pensilvānijā notiekošajā UCI 1.2 kategorijas velobraucienā – "The Reading 120". 190 kilometru garā distance izvērtās par visai nopietnu pārbaudījumu ikvienam dalībniekam, jo bez kāpumiem bagātās distances, kur augstuma starpība sasniedza teju 2900 kāpuma metrus, bija jāsaskaras arī ar lietusgāzēm.

Bez "Hincapie" vienības, sacensībās startēja arī Pro kontinentālā vienība "UnitedHealthcare" un vairākas vadošās amerikāņu kontinentālās komandas. Izšķirošie notikumi šajās izturības sacensībās, kurās finišēja tikai 42 jeb mazāk nekā viena ceturtā daļa visu startējušo sportistu, norisinājās noslēdzošajos divos 14 kilometru apļos, kas kļuva par Skujiņa un amerikāņa Denija Samerhila ("UnitedHealthcare") divcīņu. Abi līderi brauca visiem pa priekšu un vairākkārt apmainījās ar vadību, līdz "Mount Penn" līkumainajā beigu nobraucienā Samerhils ieguva nelielu pārsvaru pār latvieti, kurš jau līdz tam reizi krita uz slidenā asfalta.

Toms finišēja 10 sekundes pēc uzvarētāja, izcīnīdams savu sesto UCI pjedestālu šosezon. Vadošo pulkā bija arī Andžs Flaksis, kuram finišā augstā devītā vieta, 2 minūtes un 16 sekundes aiz uzvarētāja. Skujiņš par izcīnīto otro vietu saņēma arī 30 UCI punktus. Tas carnikavietim ļāvis kļūt par jauno UCI Amerikas tūres sacensību līderi. Latvieša kontā šobrīd ir 208,5 punkti. Tikmēr tuvākā sekotāja Bairona Guamas (Ekvadora) kontā 198 punkti.

1. Danny Summerhill ASV UnitedHealthcare 4:45:21
2. Toms Skujiņš Latvija Hincapie Racing Team +0:00:10
3. Chris Jones ASV UnitedHealthcare +0:00:26
4. Barry Miller ASV Bliz-Merida +0:00:33
5. Colin Joyce ASV California Giant Berries Farms - Specialized +0:01:35
6. Pierre Moncorge Francija Bliz-Merida +0:01:38
7. Brecht Dhaene Beļģija Astellas Cycling Team
8. Heath Blackgove ASV Elevate Elite Cycling Team +0:01:48
9. Andžs Flaksis Latvija Hincapie Racing Team +0:02:16
10. Matthieu Jeannes Francija Lupus Racing Team +0:03:10
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!