Foto: LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas sestdien Francijas dienvidos izcīnīja 18.vietu "Tour Cycliste International du Var et des Alpes Maritimes" (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Otrajā etapā sportistiem bija jāveic 175,7 kilometrus gara distance, kurā bija iekļauts viens otrās un viens trešās kategorijas kāpums.

Uzvaru svinēja kolumbietis Nairo Kintana ("Arkea Samsic"), kurš distanci veica četrās stundās 44 minūtēs un 17 sekundēs, par 40 sekundēm apsteigdams austrālieti Saimonu Klārku ("EF Education First"), kurš finišēja lielajā grupā kopā ar trešās pozīcijas ieguvēju Lilānu Kalmežānu no Francijas ("Total Direct Energie").

Arī Skujiņš finišēja vienā grupā ar otrās un trešās vietas ieguvējiem un tika klasificēts 18.vietā. Augstāk par Skujiņu no viņa komandas finišēja vienīgi austrālietis Ričijs Porte, kurš izcīnīja 15. vietu.

Kopvērtējuma vadībā ir Kintana, kurš par 38 sekundēm apsteidz Maiklu Storeru no Austrālijas ("Sunweb"), savukārt vēl divas sekundes lēnāks ir Klārks. Skujiņš līderim zaudē vienu minūti un 14 sekundes, kas ļauj ieņemt 21. pozīciju.

Svētdien sportisti aizvadīs trešo un pēdējo posmu, kurā aptuveni 15 kilometrus pirms finiša sportistiem būs jāuzveic viens trešās kategorijas kāpums.

"Tour du Var" velobrauciens Francijā netālu no Nicas šogad norisinās jau 52. reizi. Šīs sacensības kā atskaites punktu turpmākajiem daudzdienu velobraucieniem izmanto virkne pasaules riteņbraukšanas zvaigžņu.

Skujiņš kopā ar komandas biedriem nesen aizvadījuši treniņnometni Kanāriju salās, veicot treniņus Teidas vulkāna apkārtnē. Carnikavietis ASV vienībā "Trek - Segafredo" pavadīs trešo sezonu pēc kārtas.

Lai arī pērn lielāko enerģiju latvietis veltīja komandas interesēm, viņš vairākkārt par rezultātu cīnījās arī pats. Tika gūta otrā vieta "Tour de La Provence", kā arī trešā vieta Varēzes velobraucienu posmos. Tāpat pieminēšanas vērta ir augstā devītā vieta "Strade Bianche" pasaules tūres klasikā, 15.pozīcija Eiropas čempionātā, 21.vieta pasaules čempionātā, kā arī vietas trīsdesmitniekā "Amstel Gold Race" un "Liege - Bastogne - Liege" Ardēnu klasikās.

2020.gada sezonā pirmo reizi Latvijai vienlaicīgi būs uzreiz trīs pasaules tūres komandu pārstāvji. Skujiņš un Emīls Liepiņš pārstāvēs "Trek-Segafredo" vienību, kamēr Krists Neilands turpinās pārstāvēt "Israel Start-Up Nation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!