Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Andris Vosekalns pagarinājis sadarbību ar vienu no Ķīnas spēcīgākajām šosejas riteņbraukšanas komandām "Hengxiang Cycling Team", alūksnietim šajā UCI kontinentālā līmeņa vienībā aizvadot jau trešo sezonu, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Andris Vosekalns ir pirmais Latvijas riteņbraucējs, kurš karjeras laikā pārstāvējis kādu no Ķīnas riteņbraukšanas komandām. Sadarbību ar vienu no vadošajām pasaules lielvalsts riteņbraukšanas vienībām "Hengxiang Cycling Team" vidzemnieks uzsāka 2018. gadā.

Viņš iepriekš sešus gadus bija pavadījis "Rietumu banka – Rīga" vienības rindās. Tieši pašmāju vienības sastāvā no Alūksnes nākušais sportists guva pirmo pieredzi Ķīnā notiekošajos UCI līmeņa velobraucienos.

Aizvadīto divu gadu laikā Vosekalns sevi apliecinājis kā nozīmīgs lomas spēlētājs komandas darba veidošanā. Riteņbraucējs pratis gan "uzvilkt" sprinterus, gan palīdzēt kopvērtējuma braucējiem. Vienlaikus, ne reti, latvietis pats iesaistījies dienas atrāvienos. Lielāko individuālo panākumu 2014. gada Latvijas čempions grupas braucienā gan sasniedza Latvijas kreklā, kad oktobrī izcīnīja sudraba medaļu pasaules militārpersonu čempionātā, kas arī notika Ķīnā.

Arīdzan nākamo sezonu Andris Vosekalns pavadīs “Hengxiang” vienībā, kurā būs vienīgais eiropietis. Līgums pagarināts uz vienu sezonu. Uz Ķīnu Andris dosies samērā drīz – šī gada beigās vai nākamā gada sākumā. Pirmie starti gaidāmi februārī. Komanda piedalīsies UCI 1. un 2. kategorijas viendienu, kā arī daudzdienu velobraucienos Āzijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!