Foto: Publicitātes foto

Pēc notikumiem bagātās 2021. gada sezonas Latvijas Riteņbraukšanas federācija vienojusies turpināt sadarbību ar "Škoda" oficiālo pārstāvi "Green Motors".

Neskatoties uz pandēmijas izraisītiem sarežģījumiem, Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) aizvadītajā gadā spēja sekmīgi realizēt plānoto aktivitāšu sezonu. Spilgtākie notikumi bija augstākajā līmenī aizvadītais Baltijas valstu čempionāts šosejas riteņbraukšanā, Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā un MTB maratonā, tradicionālais Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens un virkne citas aktivitātes.

Ar panākumiem vadošie izlases sportisti startēja arī starptautiskajā arēnā. Tokijas Olimpiskajās spēlēs konkurences ziņā vislielākajā sporta veidā – šosejas riteņbraukšanā – Toms Skujiņš izcīnīja ļoti augsto 22. vietu, kamēr Krists Neilands finišēja 33. pozīcijā. Īpaši spilgta sezona bija Latvijas labākajam MTB braucējam Mārtiņam Blūmam, kurš izcīnīja piecas starptautiskas uzvaras, Eiropas čempionātā ierindojoties ceturtajā vietā.

Neatņemama un ļoti būtiska loma pretīm panākumiem bija oficiālajam auto partnerim "Green Motors", kas nodrošināja LRF ar "Škoda" automobīļiem. Tas ievērojami ļāvis uzlabot gan sacensību organizēšanas līmeni, gan arī elites un jaunatnes grupu treniņa un sacensību procesu.

Abu pušu veiksmīgā sadarbība pērn vainagojusies jauna līguma noslēgšanā uz 2022. gada sezonu. LRF lietošanā saņems divus jaunus "Škoda" automobīļus. "Green Motors" apņemas vēl dot papildus ieguldījumu arī pašu lielāko velo notikumu rīkošanā mūsu valstī.

"Esam patiesi gandarīti turpināt sadarbību ar "Green Motors", kas sevi pierādījis kā ļoti uzticams un riteņbraukšanas sportu izprotošs partneris. Pērnais gads abām pusēm bija izaicinājumiem bagāts, tomēr sasniegtie rezultāti vērtējami kā atzīstami. Šajā gadā sadarbība būs ne tikai auto transporta atbalsta veidā. Mūsu kopīgais redzējums ir attīstīt citus virzienus, iesaistot riteņbraukšanā arvien jaunus cilvēkus," sava Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Sandis Āķis.

"Pilnīgi noteikti varu izteikt pašus atzinīgākos vārdus par aizvadīto pirmo "Green Motors" un Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas sadarbības gadu. Darbi vienmēr runā labāk par vārdiem un, neskatoties uz īpašiem apstākļiem, saspringtā ritmā, kopējiem spēkiem pagājušā gada ietvaros izdevās īstenot plānotās aktivitātes. Tieši jau izdarītā darba apjoms salikumā ar vienotu Latvijas riteņbraukšanas nākotnes attīstības redzējumu ir stabils pamats GREEN MOTORS un Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas turpmākajai sadarbībai," pēc sadarbības pagarināšanas uzsvēra "Green Motors" izpilddirektors Andris Sivickis.

2022. gadā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas lielais izaicinājums ir Baltijas valstu čempionāta sarīkošana skaistajā Kuldīgā. Pasākums pulcēs ap 600 dalībnieku un vairākus tūkstošus līdzjutēju. Paralēli plānojam attīstīt kalnu riteņbraukšanu, kur ierastajiem pasākumiem, klāt pievienosies olimpiskā krosa seriāls. Riteņbraukšanas izlases startēs pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī citās prestižās starptautiskajās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!