Foto: Agnis Melderis
Pēc jauno ierobežojumu stāšanās spēkā riteņbraukšanas sezona Latvijā, visticamāk, ir noslēgusies, atzina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) izpilddirektors Toms Markss.

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt organizēt sporta pasākumus, ka arī aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās, pamatojot ar to, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību.

Līdz novembra sākumam LRF kalendārā paredzētas piecas kalnu riteņbraukšanas sacensības, taču, stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, tās nevar notikt.

"Lielie organizatori savus pēdējos posmus atcels, un šodien tos izņemsim ārā no kalendāra. Bija doma kaut ko rīkot pēc šī ierobežojama beigām, taču tas būtu pārāk vēlu. Arī pārējās, mazāka mēroga sacensības līdz novembra sākumam nevarēs notikt. Pagaidām nav lielas intereses par sacensību rīkošanu pēc noteiktā datuma," stāstīja Markss.

Jau pēc tam, kad valdība lēma par jaunu pulcēšanās ierobežojumu noteikšanu sporta pasākumos ārtelpās - 300 cilvēkiem - tika atcelts nedēļas nogalē paredzētais "Latvijas Valsts mežu" MTB maratona ceturtais posms Ikšķilē.

"Pagājušajā nedēļas nogalē vēl bija iespēja to organizēt, ievērojot tā brīža noteikumus, taču pēc Ikšķiles novada pašvaldības ieteikumiem sacensības tika atceltas," teica Markss.

Ierobežojošie noteikumi neattiecas uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!