Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Iepriekšējo trīs gadu prestižā velobrauciena "Vuelta a Espana" uzvarētājs Primožs Rogličs otrdien finišēja pirmais šī gada tūres ceturtajā posmā un kļuva par kopvērtējuma līderi.

"Vuelta a Espana" sākās ar trīs posmiem Nīderlandē un pēc atpūtas dienas otrdien tika veikts pirmais etaps Spānijā - 152,5 kilometri ar diviem kategorizētajiem kāpumiem.

Pēdējā kāpumā, kura smaile bija apmēram 14,5 kilometrus pirms finiša, sadalījās peletons un vadošajā grupā palika apmēram 50 riteņbraucēji. Viss izšķīrās sacensību noslēdzošajā, kas bija jāveic pret nelielu kalnu.

Nepilnu kilometru pirms finiša slovēnis Rogličs ("Jumbo - Visma") uz brīdi izvirzījās priekšā, bet sāncenši atbildēja ar uzbrukumiem. Noslēdzošajos 100 metros, kas bija lēzenāki, tomēr pārāks atkal bija Rogličs, vēl pirmajā trijniekā finišējot dānim Madsam Pedersenam ("Trek - Segafredo") un spānim Enrikam Masam ("Movistar").

Pirmie 12 riteņbraucēji posmu beidza trīs stundās 31 minūtē un piecās sekundēs. Rogličs ieguva 13 bonusa sekundes - desmit par uzvaru posmā un trīs par pirmo vietu kalnu starpfinišā.

Pēc uzvaras pirmajā posmā, komandu braucienā, šajā tūrē līderi kopvērtējumā bijuši četri dažādi "Jumbo - Visma" riteņbraucēji. Otrdien pirmajā vietā izvirzījies Rogličs, kurš par 13 sekundēm apsteidz savu komandas biedru, amerikāni Zepu Kusu ("Jumbo-Visma"), bet vēl 13 sekundes atpaliek trīs "Ineos Grenadiers" riteņbraucēji.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

"Vuelta a Espana" norisināsies līdz 11.septembrim, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!