Foto: F64

Sestdien, 1. septembrī, sācies Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas periods BMX riteņbraukšanā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Līdz 2020. gada 1. jūnijam ilgstošajā kvalifikācijas periodā noskaidros 24 labākos sportistus gan vīriešu, gan sieviešu kvalifikācijā, kas vēlāk spēkiem mērosies olimpiskajā trasē.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja lēmusi izlīdzināt vīriešu un sieviešu BMX sacensību dalībnieku skaitu. Ja Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs piedalījās 32 vīrieši un 16 sievietes, tad Tokijā gan vīru, gan arī dāmu sacensībās startēs pa 24 dalībniekiem.

18 no 24 sportistiem atlasīs pēc Olimpiskā Nāciju ranga. Viena vieta pienākas mājiniekiem, divus sportistus atlasīs pēc 2020. gada pasaules čempionāta rezultātiem, kamēr vēl trīs sportisti atlasīsies, ņemot vērā UCI pasaules individuālo rangu uz 2020. gada 2. jūliju.

Pirmās divas valstis pēc UCI Olimpiskā ranga saņems trīs vietas. No trešās līdz piektajai vietai esošajām nācijām pienāksies divas vietas, bet pa vienam sportistam varēs sūtīt valstis, kas rangā ieņems sesto līdz 11. vietu.

2020. gada Tokijas vasaras Olimpiskās spēles norisināsies no 24. jūlija līdz 9. augustam. Spēļu programmā iekļautas arī šosejas, treka, BMX, MTB un BMX frīstaila sacensības vīriešiem, kā arī sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!