Mājaslapā lrf.lv atvērta dalībnieku reģistrācija Latvijas un Baltijas čempionātam šosejas riteņbraukšanā. Gada prestižākās šosejas riteņbraukšanas sacensības norisināsies četrās dienās Rīgā un Igaunijas pilsētās – Valgā, kā arī Otepē. Kopējais Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā tiek atjaunots pēc 17 gadu pārtraukuma.

Neierasti visai velo sabiedrībai, bet 2021. gada sezona Latvijā, startēs ar nacionālo čempionātu. Valstī noteiktie ierobežojumi, lai apturētu vīrusa "Covid – 19" izplatību, nav ļāvuši laicīgi iesākt sezonu. Tomēr visa vecuma un meistarības riteņbraucēji jau ilgstoši aizvadījuši plānveidīgus treniņus, pacietīgi gaidot iespēju lietos sviedrus treniņos, pārvērst izcīnītās godalgās sacensībās.

Mājaslapā lrf.lv sākusies dalībnieku reģistrācija Latvijas, kā arī Baltijas čempionātam šosejas riteņbraukšanā. Dalībnieku ērtībām, ar mērķi koncentrēt visu informāciju vienuviet, izveidota atsevišķa sadaļa – LČ šosejā. LRF arī publicējusi detalizētu sacensību nolikumu, bet drīzumā būs iespēja iepazīties arī ar distanču kartēm.

Turpinot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas riteņbraukšanas federāciju ciešo sadarbību, pēc 17 gadu pārtraukuma atjaunot Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā. Tas darīts ar mērķi padarīt sacensības daudz konkurētspējīgākas, skatāmākas un vērienīgākas no atbalstītāju skatu punkta.

Čempionāts sāksies nākamās nedēļas sestdienā, 12. jūnijā, kad Igaunijas pilsētā Otepē norisināsies U23 vīru grupas brauciena sacensības. Tajās piedalīsies vadošie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas riteņbraucēji vecumā līdz 23 gadiem. Sacensību trase, kas vedīs pa Otepes stāvajiem kāpumiem un tehniskajiem nobraucieniem, būs ļoti nopietns pārbaudījums ikvienam dalībniekam. Distances garums sasniegs 120 kilometrus. Beigu daļā sportisti veiks desmit 5,3 kilometru garus apļus Otepes slēpošanas stadiona apkārtnē. Dalībnieku pieteikšanās iespējama līdz 6. jūnijam, aizpildot organizatoru noteikto pieteikumu formu, kas atrodama mājaslapā lrf.lv.

Trešdien, 16. jūnijā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Rīgā norisināsies Latvijas atklātais čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Sacensības, kas iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības kalendārā, stingri ievērojot valstī notiektos ierobežojumus, pulcēs Latvijas un apkārtējo valstu sportistus. Pirmie braucieni gaidāmi no pulksten 10:00, bet vadošie elites vīri, tostarp Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš un citi, trasē pa vienam dosies ap pulksten 15:30. Dalībnieki veiks no diviem līdz sešiem 5,5 kilometru gariem apļiem. Pieteikšanās mājaslapā lrf.lv iespējama līdz 14. jūnija plkst. 12:00. Starta saraksts tiks publicēts dienu pirms sacensībām.

Turpinājumā Baltijas valstu vadošie riteņbraucēji tiksies 19. un 20. jūnijā Igaunijas robežpilsētā Valgā. Sestdien, 19. jūnijā, norisināsies grupas brauciena sacensības junioriem, jauniešiem, jaunietēm, amatieru un jaunāko masters grupu (19 – 49 gadi), kā arī cienījamāko senioru (65+) kategoriju sportisti.

Svētdien, 20. jūnijā, par nacionālajiem un Baltijas čempiona tituliem spēkiem mērosies elites vīriešu, elites sieviešu, junioru meiteņu, amatieru sieviešu un masters vīriešu 50 – 64 grupu sportisti. Vīriešu elites, kā arī sieviešu elites, amatieru un junioru meiteņu brauciens būs vērojams video tiešraidē. Dalībnieku pieteikšanās iespējama līdz 16. jūnijā plkst. 24:00 digitālajā platformā lrf.lv.

Pēc Latvijas un Baltijas čempionāta Latvijas Riteņbraukšanas federācija paziņos Tokijas Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena dalībniekus no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!