Foto: F64

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Vācijas vienības "BORA - hansgrohe" sestdien izcīnīja 22. vietu UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautā Turcijas prezidenta daudzdienu velobrauciena priekšpēdējā - piektajā - posmā.

Sestdien sacensību dalībniekiem bija jāveic 166 kilometrus gara distance, kur sprinta finišā uzvaru izcīnīja Saramotina komandas biedrs Sems Benets no Īrijas. Viņš aiz sevis atstāja mājinieku Ahmetu Erkenu ("Torku Sekerspor") un itāli Simoni Konsioni (UAE).

Saramotins palīdzēja Benetam izcīnīt uzvaru šajā etapā, kamēr pats arī finišēja lielajā grupā, ieņemdams 22. vietu. Zīmīgi, ka Benets uzvarējis četros no pieciem šī velobrauciena posmiem.

Pirms noslēdzošā velobrauciena posma līdera godu saglabājis itālis Djego Ulisi no UAE komandas, kurš sestdien bija 19. pozīcijā. Viņš par 12 sekundēm apsteidz "Astana" komandas dāņu riteņbraucēju Jesperu Hansenu.

Tikmēr Saramotins kopvērtējumā pakāpies uz 30. vietu, no pirmās vietas atpaliekot trīs minūtes un 31 sekundi.

Turcijas prezidenta velobrauciens noslēgsies svētdien. Šīs sacensības ir pirmspēdējās UCI Pasaules tūres šīs sezonas kalendārā.

Pasaules tūres kopvērtējumā līderpozīciju ieņem Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu grupas braucienā Gregs van Avermēts no Beļģijas (BMC), bet viņam seko šosezon "Tour de France" un "Vuelta a Espana" triumfējušais brits Kristofers Frūms ("Sky"). Abus sportistus šķir 130 punkti, kurus var atgūt vienās sacensībās ar izcīnītu trešo vietu, taču Frūms pēc septembrī notikušā pasaules čempionāta paziņoja, ka noslēdz sezonu, līdz ar to van Avermētam uzvara UCI Pasaules tūrē ir tikpat kā kabatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!