Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices komandas "IAM Cycling" UCI Pasaules tūres ietvaros Francijā notiekošā daudzdienu velobrauciena Parīze-Nica trešajā posmā otrdien sacensības noslēdza lielajā grupā.

Par posma uzvarētāju kļuva vācietis Jons Degenkolbs no "Giant-Shimano" komandas, bet Saramotinam fiksēts tāds pats laiks, un viņš klasificēts 98.vietā.

Zīmīgi, ka pirmajos divos šī gada velobrauciena etapos Degenkolbs finišēja otrajā vietā. Tas viņam tagad ļāvis pārņemt līderpozīciju kopvērtējumā, apsteidzot mājinieku Naseru Buani no "FDJ.fr" komandas.

Tikmēr Saramotins, kurš pirmdien piedalījās otrā etapa centrālajā atrāvienā un tika noķerts vien dažus kilometrus pirms finiša, kopvērtējumā pakāpies uz 131.vietu, vācietim zaudējot trīs minūtes un četras sekundes.

Tāpat Saramotins ieņem 13.vietu punktu ieskaitē un ir trešais labākais kalnu braucēju vērtējumā.

Velobraucienā, kas ilgs līdz nākamajai svētdienai, tiks aizvadīti astoņi posmi.

2014.gadā Pasaules tūrē risināsies 14 daudzdienu un 14 vienas dienas sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus. Parīze-Nica ir otrās šīs sezonas Pasaules tūres sacensības aiz janvārī Austrālijā notikušā "Tour Down Under" velobrauciena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!