Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices komandas IAM svētdien izcīnīja augsto 14. vietu prestižajā Ģentes-Vevelgemas vienas dienas velobraucienā, kas ir augstākās kategorijas (1.UCI) sacensības Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā.

Saramotins 242,8 kiloimetru distancē finišu sasniedza pēc piecām stundām, 55 minūtēm un 23 sekundēm, sacensības beidzot 15 braucēju grupā, kura no uzvaru guvušā slovāka Petera Sagana atpalika par 11 sekundēm.

Sagans, kurš pārstāv "Tinkoff" komandu, četru braucēju finiša spurtā pārspēja beļģi Zepu Vanmarki ("LottoNL-Jumbo"), bet trešais palika krievs Vjačeslavs Kuzņecovs no "Katjuša" vienības. Saganam šī bija otrā uzvara Ģentes-Vevelgemas velobraucienā, kurā viņš pirmo reizi triumfēja 2013.gadā.

Saramotins par 14. vietu nopelnīja 40 UCI ranga punktus.

Tikmēr vēl viens Latvijas riteņbraucējs - Gatis Smukulis no "Astana" komandas - izstājās un nebija starp tiem 82 sportistiem, kuri sasniedza finišu.

Sacensību norisi aizēnoja negadījums distances pirmajā pusē, kad beļģu riteņbraucējs Antuāns Demoitē pēc piedzīvota kritiena, kam sekoja sadursme ar peletonu pavadošo motociklu, smagā stāvoklī tika nogādāts Lilles slimnīcā. Demoitē veselības stāvoklis ir kritisks, sportists atrodas komā.

Svētdien notika arī Ģentes-Vevelgemas velobrauciena sacensības junioriem, kas ir iekļautas Nāciju kausā izcīņā junioriem. Tajās startēja arī pieci Latvijas jaunie sportisti, taču Kristers Ansons, Mārcis Kalniņš, Niklāvs Aleksandrs Cakšs, Juliāns Isajevs un Kristofers Bindemanis finišu 119 kilomeru distancē nesasniedza.

Savukārt sacensībās sievietēm 77. vietu ieņēma zem Norvēģijas karoga startējošā Vita Heine no "Hitec Products" komandas, kura uzvarētājai Šantalai Blākai no Nīderlandes zaudēja desmit minūtes un 45 sekundes.

Jau ziņots, ka Saramotins piektdien Beļģijā, Flandrijas reģionā, UCI Pasaules tūres ietvaros notikušajā vienas dienas "E3 Harelbeke" velobraucienā ieņēma 100.vietu, savukārt Smukulis atkal finišu nesasniedza. Zīmīgi, ka otro vietu izcīnīja Sagans, kurš zaudēja tikai polim Mihalam Kvjatkovskim ("Sky").

Kā vēstīts svētdien vēl viens Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Cannondale" komandas ieņēma 20.vietu Francijā notikušā divu dienu velobrauciena "Criterium International" (2.HC) kopvērtējumā, nopelnot trīs Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) ranga punktus.

Skujiņš svētdien notikušajā trešajā posmā, kurā dalībnieki veica 171,5 kilometru distanci, finišu sasniedza 19.vietā, posma uzvarētājam francūzim Tibo Pino no FDJ vienības zaudējot trīs minūtes un 50 sekundes.

Pašlaik no Latvijas riteņbraucējiem Saramotinam ir 125 UCI ranga punkti, bet Skujiņš un Smukulis guvuši attiecīgi 14 un desmit punktus. Jaunizveidotā UCI pasaules ranga punkti būs viens no atlases kritērijiem, lai noteiktu, kuri Latvijas sportisti piedalīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu grupas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!