Foto: LETA

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices vienības IAM piektdien izstājās pēc sekmīgi sāktā Beļģijā notiekošā "Tour de l'Eurometropole" velobrauciena.

Piektdien sportistiem bija jāveic 192,2 kilometrus garš trešais posms, taču Saramotins tajā finišu sasniegt nespēja, kamēr par uzvarētāju tika kronēts Latvijas sportista komandas biedrs beļģis Jonass van Genehtens, finišējot pēc četrām stundām 26 minūtēm un 51 sekundes.

Kopvērtējumā līdera godu gan vēl joprojām saglabājis francūzis Aleksis Gužārs no "AG2R La Mondiale" komandas, kurš piektdien bija 25. vietā, finišu sasniedzot lielajā grupā.

Kā zināms, pēc prologa un pirmā posma Saramotins kopvērtējumā atradās augstajā 14. vietā.

Velobraucienam paredzēti četri posmi, un tas noslēgsies svētdien, bet sacensības šobrīd turpina 155 riteņbraucēji.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Saramotins izcīnīja 39. vietu ASV notikušā pasaules čempionāta individuālajā braucienā. Tāpat nedēļas nogalē IAM komanda pavēstīja, ka Latvijas sportists to pārstāvēs arī nākamajā sezonā.

Aprīlī Saramotins izcīnīja augsto 13. pozīciju vēsturiskajā velobraucienā Parīze-Rubē, kas notika Pasaules tūres ietvaros. Tāpat viņš izcīnīja septīto vietu Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notikušo Eiropas spēļu grupas braucienā.

Šogad Latvijas riteņbraucējs piedalījās arī prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia", noslēgumā ieņemot 161. vietu. Iepriekš Saramotins 2011. un 2014. gadā piedalījies "Vuelta Espana" sacensībās, pērn no tām izstājoties kritiena dēļ.

IAM komandā Saramotins aizvada jau trešo sezonu. Ja iepriekšējās divas tai bija profesionālās kontinentālās komandas statuss, pirms šīs tā ieguva Pasaules tūres licenci, kas nozīmē, ka Šveices vienība var piedalīties visās pasaules prestižākajās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!