Foto: DELFI

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, kurš pārstāv Šveices komandu "IAM Cycling", svētdien noslēdza prestižo "Criterium du Dauphine" daudzdienu velobraucienu ar kopvērtējumā ieņemtu 104.pozīciju.

Par noslēdzošā - astotā - posma uzvarētāju kļuva spāņu riteņbraucējs Mikels Nive no "Sky" komandas, kurš 130 kilometrus garo distanci veica trīs stundās, 20 minūtēs un 29 sekundēs.

Saramotins pēdējā posmā ierindojās 117.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par 27 minūtēm un 11 sekundēm.

Kopvērtējumā par sacensību uzvarētāju negaidīti kļuva amerikānis Endrjū Telenskis ("Garmin-Sharp"), kurš apsteidza iepriekšējo līderi spāni Alverto Kontadoru ("Tinkoff-Saxo"). Savukārt pagājušā gada sacensību uzvarētājs brits Kristofers Frūme ("Sky") pēc pēdējā posma kopvērtējumā noslīdēja uz 12.pozīciju.

Tikmēr Saramotins velobraucienu noslēdza 104.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot vienu stundu, 43 minūtes un 11 sekundes.

Savukārt Latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" svētdien ieņēma 103.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā Šveices velobrauciena otrajā posmā.

Par 181 kilometra garā etapa uzvarētāju tika kronēts austrālietis Kamerūns Meijers no "Orica-GreenEdge" komandas, kurš finišu spēja sasniegt pēc piecām stundām, astoņām minūtēm un 18 sekundēm.

Smukulis finišēja grupā, kas līderim piekāpās par deviņām minūtēm un 11 sekundēm.

Sacensību kopvērtējumā pēc diviem posmiem līdera godu ieņem pirmā posma uzvarētājs vācietis Tonijs Martins no "Omega Pharma - Quick-Step" komandas, bet Smukulis ieņem 102.pozīciju, no Vācijas riteņbraucēja atpaliekot par desmit minūtēm un deviņām sekundēm.

Abas šīs sacensības tiek uzskatītas par sagatavošanos prestižajām "Tour de France" sacensībām.

Šīgada Pasaules tūres ietvaros risinās 14 daudzdienu un 14 vienas dienas sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!