Foto: LETA

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices vienības IAM otrdien izcīnīja 40.vietu Itālijā notikušā daudzdienu velobrauciena "Tirreno-Adriatico" pēdējā - septītajā - posmā, kas bija individuālais brauciens.

Otrdien riteņbraucējiem individuāli bija jāveic desmit kilometrus gara distance, ko visātrāk paveica pazīstamais šveicietis Fabians Kančellāra no "Trek-Segafredo" komandas, finišu sasniegdams pēc 11 minūtēm un astoņām sekundēm.

Tikmēr Saramotins ierindojās 40. vietā, uzvarētājam piekāpjoties par 41 sekundi.

Savukārt otrs Latvijas profesionālais riteņbraucējs šajā velobraucienā Gatis Smukulis no Kazahstānas vienības "Astana" otrdien bija 78.vietā, Kančellāram piekāpjoties par 56 sekundēm.

Par šī velobrauciena uzvarētāju kopvērtējumā tika kronēts beļģis Gregs van Avermēts (BMC), kurš tuvāko sekotāju - slovāku Peteru Saganu ("Tinkoff") - apsteidza tikai par vienu sekundi.

Tikmēr Saramotins šajās sacensībās ierindojās 128. vietā, uzvarētājam zaudējot 22 minūtes un trīs sekundes, kamēr Smukulis bija 152.pozīcijā, atpalikdams par 29 minūtēm un desmit sekundēm.

Sacensības kopumā noslēdza 175 riteņbraucēji.

Kā zināms, sacensību piektais posms svētdien tika atcelts nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ.

"Tirreno-Adriatico" velobrauciens ir iekļauts UCI Pasaules tūres kalendārā, kurā sezonas laikā būs 28 sacensības.

Saramotins arī pērn startēja "Tirreno-Adriatico" velobraucienā, taču finišu nesasniedza, izstājoties sestajā posmā. No Latvijas sportistiem "Tirreno-Adriatico" velobraucienā vissekmīgāk braucis Romāns Vainšteins, kurš karjeras laikā uzvarēja četros posmos un 1999. gadā vairākas dienas arī atradās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Kā zināms, šosezon Latvijai ir trīs pārstāvji UCI Pasaules tūrē, jo bez Saramotina un Smukuļa pirmo sezonu augstākajā līmenī aizvada arī Toms Skujiņš, kurš pārstāv "Cannondale" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!