Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas šosejas riteņbraucēji Aleksejs Saramotins un Māris Bogdanovičs no "Interpro Cycling Academy" komandas sestdien Malaizijā ierindojās attiecīgi 78. un 79.vietā Lankavi daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) pirmajā posmā.

Sacensību pirmajā etapā dalībniekiem bija jāveic 177 kilometrus gara distance ar vairākiem kāpumiem, bet uzvaru guva austrālietis Markuss Kalijs no "Sapura" komandas, kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām 20 minūtēm un 40 sekundēm, tuvākos sekotājus apsteigdams par piecām sekundēm.

Tikmēr Saramotins un Bogdanovičs bija grupā, kas no uzvarētāja atpalika par 18 minūtēm un septiņām sekundēm. Pirmo posmu kopuma veica 124 riteņbraucēji.

Šajā velobraucienā kopumā būs astoņi posmi, sacensībām noslēdzoties 13. aprīlī.

Savukārt kopvērtējuma 63.vietā velobraucienu "The Princess Maha Chakri Sirindhorn's Cup" (UCI kat.2.1), kas pazīstams arī kā Taizemes tūre, noslēdzis Latvijas riteņbraucējs Andris Vosekalns no kontinentālās komandas "Hengxiang".

Sestdien tika veikts noslēdzošais - sestais - etaps, kurā uzvaru 116 kilometrus garajā distancē guva igaunis Martins Lāss ("Illuminate"), bet latvietis ierindojās 66. vietā, atpalikdams 23 sekundes. Kopvērtējumā uzvaru tikmēr guva austrālietis Raiens Kevana no "St. George" vienības, kuram Vosekalns zaudēja 47 minūtes un sešas sekundes.

Velobraucienu noslēdza 87 velosportisti.

Latvietim šīs bija sezonas pirmās sacensības starptautiskajā līmenī.

Tikmēr Itālijā notikušajā "Giro di Sicilia" velobraucienā (UCI kat.2.1) noslēdzošajā posmā 60. vietā ierindojās latvietis Viesturs Lukševics no kontinentālā līmeņa komandas "Amore&Vita-Prodir", kamēr Kaspars Serģis 119 kilometrus garās distances finišu nesasniedza.

Kopvērtējumā par uzvarētāju tika kronēts "Rally UHC" vienības amerikāņu riteņbraucējs Brendons Maknaltijs, kamēr Lukševics bija 73. vietā, no pirmās vietas atpaliekot 37 minūtes un 56 sekundes.

Kopumā šo velobraucienu pabeidza 77 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!