Foto: Publicitātes foto

Latvijas profesionālie riteņbraucēji Aleksejs Saramotins (IAM) un Gatis Smukulis ("Astana") sestdien finišēja vienā grupā Itālijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Tirreno-Adriatico" ceturtajā posmā.

Par 216 kilometrus garā etapa uzvarētāju sestdien tika kronēts britu riteņbraucējs Stīvens Kamingss no "Dimension Data" komandas, kurš finišu sasniedza pēc sešām stundām, četrām minūtēm un 49 sekundēm.

Tikmēr Latvijas riteņbraucēji finišēja grupā, kas no uzvarētāja atpalika par 11 minūtēm un 45 sekundēm. Saramotins noslēgumā tika klasificēts 134. vietā, kamēr Smukulis ierindojās 166. pozīcijā starp 179 finišējušajiem sportistiem.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem, no kuriem pirmais bija komandu brauciens, līderpozīciju saglabājis čehs Zdeneks Stibars no "Etixx-Quick Step" komandas, kurš tuvāko sekotāju itāli Damjāno Karūzo (BMC) apsteidz par deviņām sekundēm.

Saramotins pašlaik līderim zaudē 18 minūtes un 57 sekundes, ieņemot 135.vietu, bet Smukulis atpaliek 23 minūtes un 52 sekundes, kas kopvērtējumā dod 158.pozīciju.

Sacensībās plānoti septiņi posmi, un tās ilgs līdz nākamajai otrdienai.

"Tirreno-Adriatico" velobrauciens ir iekļauts UCI Pasaules tūres kalendārā, kurā sezonas laikā būs 28 sacensības.

Saramotins arī pērn startēja "Tirreno-Adriatico" velobraucienā, taču finišu nesasniedza, izstājoties sestajā posmā. No Latvijas sportistiem "Tirreno-Adriatico" velobraucienā vissekmīgāk braucis Romāns Vainšteins, kurš karjeras laikā uzvarēja četros posmos un 1999. gadā vairākas dienas arī atradās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Kā zināms, šosezon Latvijai ir trīs pārstāvji UCI Pasaules tūrē, jo bez Saramotina un Smukuļa pirmo sezonu augstākajā līmenī aizvada arī Toms Skujiņš, kurš pārstāv "Cannondale" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!