Foto: AP/Scanpix

Velobrauciena "Tour de France" rīkotāji ir saskārušies ar jaunu, modernu problēmu - skatītājiem, kurus vairāk par sacensībām interesē "selfiju" uzņemšana trases malā, vēsta britu mediji.

Pirms šāgada velobrauciena tā rīkotāji izplatīja reklāmas videoklipus, kuros aicināja potenciālos sacensību apmeklētājus uzmanīt bērnus un mājdzīvniekus, kas var izskriet uz trases, bet realitātē daudz nepatīkamāki un bīstamāki tagad ir "selfiju maniaki", kas izrāda klaju necieņu sportistiem un sacensību rīkotājiem, turklāt apdraud paši sevi.

"Pretīgs godkāres un muļķības apvienojums - nostāties ceļa vidū, uzgriežot muguru diviem simtiem sportistu, kas brauc tev virsū, tikai tāpēc, lai uzņemtu "selfiju". Es cienu līdzjutējus un pateicos viņiem par atbalstu, bet ļaujiet mums brīvi izbraukt trasi!" savā "Twitter" kontā raksta vācietis Tīdžejs van Gārderens.

Lietuviešu velosportists Ramūns Navardausks tiktāl saniknojās, ka sitis pa rokām neremdināmajiem skatītājiem, kas trasē snaikstīja savus telefonus, Alberto Kontadors atzina, ka braukt ir sarežģīti, bet britu sportists Geraints Tomass aicinājis savus tautiešus izturēties ar cieņu pret sportistiem, gan paužot sapratni pret notiekošo, jo Līdsa tāda mēroga sacensības nekad iepriekš nav uzņēmusi.

Kā ziņo šāgada "Tour de France" organizatori, sacensību pirmos posmos Lielbritānijā pēc oficiāliem datiem apmeklējuši 2,5 miljoni skatītāju, bet realitātē viņu skaits varētu būt pat divreiz lielāks.

Sacensību rīkotāji norāda, ka visdrošākais veids, kā tikt pie "selfija" ar kādu no "Tour de France" zvaigznēm, ir pirms posma starta, bet sevi cienošam "pašbilžu" fanātiķim šāds veids laiman neskaitās gana "stilīgs", ironizē "The Guardien".

Kāda no "selfiju" autorēm tā arī atzinusies, ka gandrīz "gājusi bojā", uzņemot šo bildi, uz ko izdevums jautā - bija vērts?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!