Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tradicionālajā Vienības velobraucienā Siguldā un tās apkaimē svētdien piedalījās 4710 velobraucēju, tādējādi pārspējot iepriekšējā gada dalībnieku rekordu, aģentūra BNS uzzināja pasākumā.

Velobraucēji piedalījas trīs distancēs - 102 kilometru sporta šosejas braucienā, kalnu divriteņu braucēji veica 43 kilometrus Gaujas Nacionālajā parkā, bet populārākās distances jeb Tautas šosejas brauciena dalībnieki mēroja 37,5 kilometrus.

Pērn Vienības brauciens Siguldā pulcēja apmēram 4500 velomīļu.

Vienības braucienā piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, 2000.gada pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, pazīstamais kādeizējais profesionālais riteņbraucējs Kaspars Ozers, Siguldas mērs Uģis Mitrēvics un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Daudzi dalībnieki trasē devās ne tikai, lai sportiski sacenstos, bet arī lai parādītu savus pašbūvētos neparastos velosipēdus. Citi dalībnieki savukārt bija piemeklējuši īpašus tērpus brauciena un tādējādi varēja manīt gan Ziemassvētku vecīti, gan bruņiniekus, dāmas un citus tēlus.


Trases malas Vienības brauciena dalībniekus atbalstīja un uzmundrināja līdzjutēji.

Par tradīciju kļuvušais Vienības brauciens pulcē un apvieno ģimenes, darba kolektīvus, pašvaldību iedzīvotājus un draugus. Pasākumā piedalīties varēs visi interesenti no 12 gadu vecuma. Dalībniekus vērtēs dažādās vecuma grupās – zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori. Katrs finišētājs saņems īpašu piemiņas medaļu. Ar īpašiem kausiem apbalvos uzvarētājus trijās nominācijās – vienotāko uzņēmumu, viskuplāk pārstāvēto pašvaldību un kuplāko ģimeni.

Pirmais Vienības brauciens notika 1936.gadā pēc Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa iniciatīvas, bet to atjaunoja 1995.gadā. Vienības braucienu organizē Igo Japiņa Sporta aģentūra.


Video autors: Rež. Ivars Zviedris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!