Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 18.posmā ieņēma 48.vietu, Krists Neilands finišēja 85.pozīcijā, bet uzvaru posmā svinēja kopvērtējuma vicelīderis Jonass Vingegords no Dānijas.

Ceturtdien sportisti veica 143,2 kilometrus ar diviem augstākās kategorijas kāpumiem un vienu pirmās kategorijas kāpumu.

Vingegords ("Jumbo-Visma") ceturtdienas posmā pagaidīja savu galveno konkurentu cīņā par uzvaru kopvērtējumā slovēni Tadeju Pogačaru ("UAE Team Emirates"), kad viņš bija piedzīvojis kritienu, pēc tam augstākās kategorijas finiša kalnā pārspēdams sāncensi par minūti un četrām sekundēm.

Trešo vietu ar divu minūšu un desmit sekunžu atpalicību no komandas biedra Vingegorda ieņēma Beļģijas riteņbraucējs Vouts van Ārts.

"Es vēl nevēlos runāt par uzvaru tūrē, parunāsim par to Parīzē. Vēl ir trīs sacensību dienas," pēc finiša līnijas sacīja Vingegords.

Dānis un slovēnis ir cīnījušies viens ar otru visu tūri. Pogačars uzvarēja trīs posmos un septītajā posmā kļuva par kopvērtējuma līdera dzeltenā krekla īpašnieku, bet Vingegords to viņam atņēma Alpos.

Kopš tā laika Pogačars ir nerimstoši uzbrucis dānim, spītīgi cenšoties samazināt starpību.

Tomēr četru Slovēnijas riteņbraucēja pārstāvētās komandas biedru zaudējums pozitīvu Covid-19 testu dēļ un kritieni mazināja šīs iespējas.

Jau ziņots, ka ceturtdien Covid-19 dēļ izstājās arī Neilanda ("Israel - Premier Tech") komandas biedrs brits Kriss Frūms.

Ceturtdien Vingegorda komandas biedrs van Ārts pēdējā kāpumā darbojās sava komandas līdera interesēs, un tas bija izšķiroši.

Pirms tam, aptuveni 28 kilometru attālumā no finiša Pogačars nepareizi mēģināja izbraukt līkumu, un Vingegords ietriecās viņā, slovēnim ieslīdot notekā.

Pašreizējais čempions gan ātri piecēlās, ignorējot savainoto kreiso roku, metoties cīņā.

Vingegords vispirms devās atrāvienā, taču mainīja domas, pagaidot savu sāncensi un abiem paspiežot vienam otra roku, kad Pogačars atbrauca līdzās.

"Mēs patīkam viens otram, un mēs cienām viens otru," sacīja dānis.

Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja 23 minūtes un 58 sekundes pēc uzvarētāja, bet Neilands atpalika 32 minūtes un 23 sekundes.

Kopvērtējumā Vingegords tuvāko sekotāju Pogačaru apsteidz par trijām minūtēm un 26 sekundēm, bet brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers") atpaliek tieši astoņas minūtes.

Skujiņš līderim zaudē trīs stundas 12 minūtes un 15 sekundes, ieņemot 66.vietu, bet Neilands atpaliek trīs stundas 38 minūtes un 57 sekundes, ieņemot 83.vietu 140 braucēju konkurencē.

19.posmā piektdien riteņbraucējiem nāksies mērot 188,3 kilometrus ar diviem ceturtās kategorijas kāpumiem, bet priekšpēdējā posmā sestdien velobraucējus gaida 40,7 kilometrus garš indivuduālais brauciens, kas atstāj cerības arī Pogačaram, kurš 2020.gada tūrē jau izcīnīja uzvaru kopvērtējumā pēdējā etapā.

21.posms Parīzes apkārtnē finišu pēc astoņiem apļiem Elizejas laukos parasti nekādas izmaiņas kopvērtējumā nav devis.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Velobraucienā jāmēro 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!