Svētdien Francijā ar Toma Skujiņa komandas biedra Žiljēna Bernāra uzvaru trešajā posmā un Nairo Kintanas triumfu kopvērtējumā noslēdzies kāpumiem bagātais trīs dienu velobrauciens "Tour du Var". Skujiņš kopvērtējumā ieņēma 20. vietu, tiekot pie 3 UCI pasaules ranga punktiem, kā arī sekmējot komandas biedra Ričija Portes trešo vietu. Tikmēr Mārtiņš Pluto finišēja 18. vietā Antālijas tūres noslēdzošajā etapā.

Aktuālais Latvijas čempions grupas braucienā Toms Skujiņš savu trešo gadu "Trek – Segafredo" komandā iesāka ar dalību Francijā notiekošajā UCI 1. kategorijas trīs dienu velobraucienā "Tour du Var". Visi sacensību etapi bija kāpumiem bagāti un nevienā no tiem nebija iespējams lielās grupas finiša spurts.

"Trek – Segafredo" ar Skujiņu veica komandas darbu, lai pēc iespējas augstāku vietu kopvērtējumā ieņemtu Ričijs Porte, kurš šogad jau izcīnījis vienu daudzdienu uzvaru. Janvārī Austrālijas riteņbraucējs palika nepārspēts savā valstī notikušajā pasaules tūres velobraucienā "Tour Down Under".

Carnikavietis Skujiņš kopā ar Porti atradās līdz izšķirošajiem mirkļiem. Pirmajā posmā pats Toms finišēja 31. vietā, 40 sekundes aiz uzvarētāja Antonija Tiržī, kurš iesaistījās jau dienas atrāvienā. Porte tikmēr bija tuvāko sekotāju vidū ar citiem favorītiem, kas uzvarētājam piekāpās par 6 sekundēm.

Otrajā posmā, riteņbraucējiem sacenšoties 175 kilometru garā distancē ar finišu kalnā, solo triumfu guva Nairo Kintana, kurš nesen kā triumfēja Provansas velobrauciena kopvērtējumā. Kolumbietis par 40 sekundēm apsteidza sekotāju grupu, kuras priekšgalā Saimons Klārks ("RF Pro"). Porte ieņēma 15. vietu, bet Toms Skujiņš 119 sportistu konkurencē ieņēma 18. vietu (+00:00:40). Kopvērtējumā pirms noslēdzošā tūres posma Porte bija 14., 40 sekundes aiz Kintanas. Skujiņš tikmēr bija pacēlies uz 21. vietu.

Svētdien tūre noslēdzās ar 136 kilometru garu etapu. Tā finišs atradās slavenā "Mont Faron" virsotnē. Dienas atrāviena grupā iesaistījās arī "Trek – Segafredo" franču riteņbraucējs Žiljēns Bernārs. Regulāri atrāvienos iesaistošais Bernārs sekmīgi sevi apliecināja starpfinišos, vienlaikus atstājot spēkus cīnīties arī pēdējā kāpumā. Kopvērtējuma favorīti tā arī nepanāca dienas atrāvienu, lielāku uzmanību pievēršot savstarpējām cīņām. "Mont Faron" kāpumā labākais bija tieši Bernārs, kurš kļuva par posma uzvarētāju. Viņš par 3 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju, "AG2R La Mondiale" franču velosportistu Nansu Petersu. Skujiņš finišēja 32. vietā, 4 minūtes un 3 sekundes aiz Bernāra, vienlaikus palīdzot Portem uzlabot kopvērtējuma pozīciju.

Kopvērtējumā pārliecinoši triumfēja Kintana, kurš tuvāko sekotāju Romeinu Bardē ("AG2R La Mondiale") apsteidza par 40 sekundēm. Ričijs Porte tikmēr ieguva trešo vietu. Liels nopelns šeit arī Skujiņam, kurš pats tūres noslēgumā 20. vietā, 3 minūtes un 2 sekundes aiz Kintanas. Ceturtais kopvērtējumā igaunis Tanels Kangerts. Finišēja 105 dalībnieki.

Toma Skujiņa nākamais starts gaidāms 29. februārī, kad viņš startēs Francijā gaidāmajā "Faun – Ardeche" viendienu sacensībās.

Dalību Antālijas tūrē svētdien noslēdza Mārtiņš Pluto. Nīderlandes komandu "A Bloc" pārstāvošais riteņbraucējs sevi lieliski apliecināja jau sestdien, kad iesaistījās atrāvienā un ieguva vērtīgus punktus aktīvākā braucēja ieskaitē. Vēlāk gan latvieti panāca peletons un finišā viņam 83. vieta.

Noslēdzošajā etapā riteņbraucēji veica 136,8 kilometru garu etapu. Uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā, kur pārāks par visiem bija Beļģijas čempions Tims Merlers ("Alpecin – Fenix"), kurš trasē pavadīja 2 stundas 57 minūtes un 31 sekundi. Mārtiņš Pluto bija otrs labākais no savas komandas un 139 riteņbraucēju konkurencē ierindojās 18. vietā (+00:00:00). Kopvērtējumā Pluto 77. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!